Vältä pahimmat jouluruuhkat: Milloin ja mihin kellonaikaan ruokakauppaan kannattaa mennä jouluostoksille?

Jaa artikkeliTilaa Seura
Milloin jouluostokset kannattaa tehdä, jos haluaa välttää pahimman ruuhkan?
Milloin jouluostokset kannattaa tehdä, jos haluaa välttää pahimman ruuhkan?
Inhoatko jouluruuhkaa? Jos haluat säästyä pahimmalta jouluryysikseltä, joulu- ja ruokaostoksille kannattaa suunnata joko aamulla tai vasta iltasella.

Oletko suunnannut hyvissä ajoin kaikki jouluostoksille ja tehnyt joulun ruokaostokset valmiiksi? Ei moni muukaan.

Suurin osa joulun ostoksista tehdään 22.–23. joulukuuta puolenpäivän ja kello neljän välillä. Silloin on myös kaikista ruuhkaisinta.

Näin näyttäisi olevan siitä riippumatta, minä päivänä jouluaatto on.

”Esimerkiksi vuonna 2016 jouluaatto oli lauantaina, ja vilkkainta oli torstaina ja perjantaina keskellä päivää iltapäivän tunteina. Sama toistui vuonna 2017 perjantaina ja lauantaina ennen joulua ja 2018 lauantaina ja sunnuntaina”, Lidl Suomen aluejohtaja Kalle Noukkala kertoo.

Tänä vuonna 2019 jouluaatto on tiistaina, ja moni suuntaakin viikonloppuna ostoksille.

Jos jouluostoksensa haluaa tehdä suhteellisen rauhassa, kauppaan kannattaa suunnata tuona ajankohtana aamulla ennen kello kymmentä tai vasta illalla kello kuuden jälkeen.

Moni hoitaa viimeiset ruokaostoksensa 23. päivä. Paras päivä ostoksille voisi olla esimerkiksi perjantaina 20.12. tai lauantaina 21.12. heti aamulla tai alkuillasta.

Jos teet ruokaostokset hyvissä ajoin, kannattaa kiinnittää huomiota ruokien parasta ennen -päiväyksiin ja oikeaan säilyttämiseen.

Lue myös: Näin avattu juusto säilyy parhaiten jääkaapissa: ”Home on hankalin haaste”

Muun muassa Lidl sekä monet muut ruokakaupat ovat pidentäneet joulun aukioloaikoja ympäri Suomen viime vuonna. K-ruokakaupat ovat avoinna vuoden ympäri myös juhla- ja pyhäpäivinä.

Oman ruokakaupan aukiolot kannattaa kuitenkin aina tarkistaa.

Lue myös: Hyvä myyjä kelpaa yhä työnantajalle – Näin paljon voi tienata S-Ryhmän, Keskon ja Lidlin leivissä

Tapaninpäivä on jouluaattoa vilkkaampi

Suomalaiset käyvät vilkkaasti ruokakaupassa kaksi päivää ennen jouluaattoa.

Milloin kannattaa mennä jouluostoksille? Suomalaiset käyvät vilkkaasti ruokakaupassa kaksi päivää ennen jouluaattoa. © NewsCision

Joulunalusajan kaikista vilkkain ostospäivä on yleensä 22.12. Aatonaattona on jo hiukan rauhallisempaa, joskin mattimyöhäiset suuntaavat silloinkin vielä viimehetken ostoksille.

Monelle aatonaatto on jo valmistelujen ja joulunviettoon matkustamisen päivä. Aattona ja joulupäivänä suomalaiset rauhoittuvat joulunviettoon.

Sen sijaan tapaninpäivä on nousemassa aiempaa vilkkaammaksi ostospäiväksi.

”Tapaninpäivänä ihmisiä on jouluaattoa enemmän liikkeellä”, Noukkala kertoo. Aukioloaikojen vapautumisen myötä monet kaupat avaavat tuolloin ovensa.

Lähde: NewsCision

Lue myös: Avokado kokee äkkikuoleman jääkaapissa – listasimme 10 ruokaa, joita ei pitäisikään säilyttää jääkaapissa

X