Vertailimme pölynimurit – Helpota siivousta ja valitse monikäyttöisistä imureista siivousrutiineihisi sopivin

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Hyvä imuri pudistaa kertavedolla leveän alueen ja myös nurkat, raot ja matot silti liikaa meluamatta.
Hyvä imuri pudistaa kertavedolla leveän alueen ja myös nurkat, raot ja matot silti liikaa meluamatta. © istockphoto
Harkitsetko kakkosimuria tai uutta imukykynsä menettäneen tilalle? Listaa vaatimukset tärkeysjärjestykseen, sillä mikään imuri ei ole paras kaikkiin tilanteisiin.

Tee turvallinen ostos liikkeestä, johon imurin voi halutessaan palauttaa kohtuullisen koekäyttöajan jälkeen. Pölynimurit poikkeavat toisistaan paljon, siksi vertailu kannattaa.

Perinteinen ”perässä vedettävä” imuri toimii verkkovirralla. Hyvän saa alle 250 eurolla. Vaadi tarpeeksi pitkä virtajohto.

Johdoton akkukäyttöinen sauvaimuri soveltuu pieneen kotiin ja ison kodin kakkosimuriksi. Se on helppo napata siivouskomerosta. Se toimii yleensä näppäränä rikkaimurina, kun varren irrottaa.

Vaadi imurilta helppo käyttöisyyttä ja näppärää imutehon säätöä

Akkuimuri maksaa 350–600 euroa. Puhdistusteho ei ole hyvän verkkokäyttöisen veroinen, suurimmalla teholla akku kuluu pian, ja pieni rikkasäiliö täyttyy nopeasti.

Hyvä imuri pudistaa kertavedolla leveän alueen ja myös nurkat, raot ja matot silti liikaa meluamatta. Käsittelyn ja imutehon säätimien pitää olla helppoja.

Säädettävän pölyputken voi sovittaa eri pituisille käyttäjille. Jaksathan kantaa imurin yläkertaan ja sujuuhan myös portaiden pudistus?

Sähköteho ei suoraan kerro imu- ja puhdistustehoa. Tarvitset ainakin hyvät lattia-, matto-, tekstiili- ja rakosuuttimet.

Pölynimurit lemmikkitalousille ja allergiaperheeseen

Varta vasten lemmikkitalouksille tarkoitettu pölynimuri poistaa tehokkaasti karvat matoista, mutta yllättäen esimerkiksi keittiön muruset voivat tuottaa sille vaikeuksia. Tehokas poistoilman suodatus on erityisen tärkeä allergiaperheelle.

Energiamerkki kertoo energiatehokkuuden, vuosittaisen energiankulutuksen, puhdistuskyvyn matolla ja kovalla lattialla sekä meluisuuden.

Lue lisää motiva.fi

Johdoton imuri on siisti ja sulava

Electrolux PF91-ALRP

Johdoton Electrolux PF91-ALRP liukuu sulavasti ja imee tehokkaasti siistiin pölypussiin. Allerginen kiittää moninkertaista pestävää suodatusta. Laite on melko kookas, ja se maksaa noin 630 e.

Tehokas ja näppärä rikkaimurinakin

Dyson V8 Absolute

Verkkokauppa.com

Paksut matot tulevat puhtaiksi. Pöly ja lemmikinkarvat saavat nekin kyytiä, mutta murusten imuteho saisi olla parempi. Dyson V8 Absolute maksaa 350 e, ja se toimii myös kätevänä rikka-imurina.

Testivoittaja lemmikkiperheeseen

Electrolux PD-91 anima

Kuluttaja-lehden testivoittaja irrottaa lemmikkien karvat tehokkaasti matoista ja tekstiileistä. Poistoilma on puhdasta ja sähköä kuluu säästeliäästi. Electrolux PD-91 anima maksaa 400e.

Tasaisen hyvä, tehokas ja hiljainen

OBH Nordica Silence Force 4A+

Verkkokauppa.com

Testimenestyjä on tehokas, hiljainen ja tasaisen hyvä melkein kaikessa muussakin. Kerralla puhdistuva alue tosin saisi olla leveämpi. OBH Nordica Silence Force 4A+ maksaa 250e.

Robotti-imuri

Xiaomi Roborock 2

Kotirobo.fi

Pöly, koirankarvat ja pikkuroskat häviävät itsestään matoilta ja lattioilta. Robotti-imuri ylittää kynnykset ja johdot, ja se lataa akkunsa automaattisesti. Xiaomi Roborock 2 maksaa 500 e.

Imuroi ja pesee

Nilfisk Combi+

Netrauta.fi

Unohda moppi, luuttu ja pesuämpäri. Imurin ja lattiapesurin yhdistelmä puhdistaa kertavedolla. Laite toimii myös tavallisena imurina, jos lattia ei kaipaa pesua. Nilfisk Combi+ maksaa 250 e.

Lue myös: Vertailussa vedettävät ostoskärryt – Tee kauppareissu kevyesti ja valitse itsellesi pyörillä ja vetokahvalla varustettu ostoslaukku

Artikkeli on julkaistu ensi kerran Viva-lehdessä 4/20.

X