Vertailussa vedettävät ostoskärryt – Tee kauppareissu kevyesti ja valitse itsellesi pyörillä ja vetokahvalla varustettu ostoslaukku

Testaa ostoskassi kaupassa ostoksin lastattuna ennen valintaa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Testaa ostoskassi kaupassa ostoksin lastattuna ennen valintaa.
(Päivitetty: )
Teksti: Vesa Ylä-Jääski

Ostoskärryt ovat mainio apuri, joilla muutat rasittavan kauppareissun mukavaksi hyötyliikunnaksi. Miksi et lastaisi ostoksia pyörien päälle? Pyörillä ja vetokahvoilla varustettuja ostoskasseja on monenlaisia.

Hieno ja monipuolinen pyöräkassi maksaa jopa 150–200 euroa, mutta jo 25 euron hintainen voi täyttää vaatimuksesi. Eli vertailu kannattaa.

Mieti aluksi, miten paljon ja millaisia tavaroita kärryllä kuljetat. Viikonlopun ruokakassi on yllättävän painava, jos on tulossa vieraita.

Ota huomioon lasipullot ja kissanhiekkasäkit. Haluatko kylmille tai kuumille ruoille lämpöeristetyt osastot ja omat paikat sateenvarjolle, lompsalle, puhelimelle ja hansikkaille?

Testaa ja harkitse ennen kuin hankit ostoskärryt

Harkitse portaikossa turvallisesti kulkevaa porraskiipijää, jos kotisi on hissittömän talon yläkerrassa. Isot pyörät ylittävät korkeat kynnykset ja muut esteet jouhevammin kuin pienet. Ota huomioon talven loska- ja jääkelit.

Testaa erilaisia kärryjä liikkeessä ostosten kera. Kevyt kärry saattaa olla hutera lastattuna, mutta jykevämpi on toisaalta painavampi. Iso akseliväli parantaa vakautta.

Onko tavarat helppoa pakata ja purkaa? Aisan pitää olla sopivan pituinen ja vetoasennon luonteva. Hyvät kahvat helpottavat nostamista ja vetämistä, ja pitkässä aisassa on tilaa vaikkapa repulle Lukittava suojaläppä ei aukea tuulessa, ja ostokset säilyvät kuivina kotiin asti.

Kätevän pyörällisen ostoskassin voi ripustaa kaupan ostosvaunuihin. Kokoon taittuva mahtuu pieneen tilaan etenkin, jos myös pyörät voi irrottaa.

Kassin materiaalin tulisi olla kestävää ja likaa hylkivää. Onhan kassi helppo irrottaa rungosta ja vaivaton pestä?

Vedä tai työnnä

Nelipyöräistä ostoskassia on helppo ohjata, vaikka tilavaan ja kestävään laukkuun lastaa jopa kymmeniä kiloja ostoksia. Andersen Shopper Royal Milla maksaa noin 100 euroa.

Andersen Shopper Royal Milla

Klingel.fi

Edullinen

Pienen talouden päivittäiset ostokset mahtuvat vaivatta perinteiseen kaksipyöräiseen ostoskassiin, joka taittuu säilytystä varten pieneen tilaan. Käytännöllinen Ikea Knalla maksaa 25 euroa.

Ikea Knalla

IKEA

Lämpöeristetty

Pakasteet säilyvät tuoreina kotiin asti monipuolisessa vedettävässä ostoskassissa, jonka voi kauppakierroksella ripustaa ostoskärryyn. Tyylikäs Rolster Thermo maksaa 150 euroa.

Rolster Thermo

Ikiliike.com

Porraskiipijä

Vedä painavatkin ostokset sti turvallisesti hissittömään kerrostalokotiin. Nerokas vedettävä ostoskärry helpottaa kulkemista portaissa ylös ja alas. Rolster porraskiipijä maksaa 110-130 euroa.

Rolster porraskiipijä

Ikiliike.com

Isot pyörät

Ostokset on helppo vetää kynnysten, esteiden ja portaiden yli kevyillä kärryillä, joissa on isot pyörät. Linctuksen 75 euroa maksavissa kärryissä on myös muun muassa lämpöeristetty sivutasku.

Linctuksen kärryt

Linctus.fi

Hyötyä ostoskärryn älystä

Laadi ostoslista tietokoneella, tabletilla tai matkapuhelimella. Hyvin varustetun ison marketin älykäs ostoskärry näyttää tiedot tuotteista ja neuvoo, mistä hyllystä kukin tuote löytyy.
älykäs ostoskärry

smartcart.fi

Artikkeli on julkaistu ensi kerran Viva-lehdessä 10/19.

Kiinnostuitko? Tilaa Viva-lehti

Hyödynnä apuvälineitä

Lue tuoteselosteet tabletista tai kännykästä, niin et tarvitse kaupassa suurennuslasia. Lataa ilmaiset kaupan sovellukset Foodie ja K-Ruoka, joista näet myös reseptit ja erikoistarjoukset.

Monipuolinen pyörällinen ostoskassi muuttuu tarvittaessa nokkakärryksi, jolla voi vetää tai työntää painavia laatikoita.

Rollaattorissa vakain paikka painavalle ostoskassille on mahdollisimman alhaalla, lähellä pyörien tasoa.

X