Video: Voitonpäivä Helsingissä pursui neuvostonostalgiaa ja venäläisiä kansanlauluja

Helsingin voitonpäivän marssista kehkeytyi koko perheen laulava lippukulkue, jossa neuvostorekvisiitta ja kansanlaulut varastivat shown.
Miikka Järvinen
Ajankohtaista Yleinen 10.5.2017 13:40

Helsingissä nähtiin 9. toukokuuta tiedettävästi ensimmäinen venäläiseen tyyliin järjestetty Kuolemattomien rykmentti -kulkue. Toukokuun 9. päivää tunnetaan Venäjällä nimeltä voitonpäivä, jota vietetään toisen maailmansodan päättymisen muistoksi.

Helsingin voitonpäivän kulkueen oli organisoinut suomalais-venäläinen Rufi-yhdistys. Suomi-Venäjä-seura sanoutui tapahtumasta irti ja kertoi pitävänsä tapahtumaa huonosti harkittuna provokaationa.

Sibelius-monumentilta Pyhän Nikolauksen kirkolle kulkeneeseen marssiin osallistui parisensataa osallistujaa, jotka kantoivat sodassa taistelleiden isovanhempien valokuvia, Venäjän ja Neuvostoliiton lippuja sekä neuvostonostalgista rekvisiittaa.

Yhden hengen vastamielenosoitusta lukuunottamatta rauhallisesti sujuneessa kulkueessa shown varastivat vanhat venäläiset kansanlaulut.

Lue myös:

Voitonpäivä 9.5. – Natsi-Saksan hautajaiset, Euroopan yhtenäisyyden juhla vai venäläisen nationalismin karnevaali?

Nato kymmenkertaistaa joukkonsa Latviassa – Maan ensimmäinen Suomen suurlähettiläs Anna Zigure luottaa turvatakuisiin

Voitonpäivä neuvostosotilaan silmin: Nuori Aleksander vietiin katsomaan Hitlerin ruumista

Voitonpäivän edellytys: Yhdysvaltojen massiivinen materiaaliapu Neuvostoliitolle ratkaisi toisen maailmansodan suunnan