Voihan Venäjä, mitä sait sanomaan: Propagandakoneiston lankaan joutui perussuomalaisten Olli Kotro

Sinisilmäiset ja naiivit euroehdokkaat ovat suurvaltojen propagandakoneistolle helppoja höynäytettäviä. Nyt lankaan menivät perussuomalaiset.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Perussuomalaisten euroehdokas Olli Kotro puhui venäläismediassa pehmoisia. Puolue on liittoutumassa Italian Lega-populistien kanssa, joiden johtaja Matteo Salvini fanittaa Vladimir Putinia.

Sinisilmäiset ja naiivit euroehdokkaat ovat suurvaltojen propagandakoneistolle helppoja höynäytettäviä. Nyt lankaan menivät perussuomalaiset.
(Päivitetty: )
Teksti: Petri Korhonen

Perussuomalaisten Brysselin-toimiston asiantuntijalle, eurovaaliehdokas Olli Kotrolle kävi viime viikonloppuna kömmähdys.

Kotro oli ollut edellisviikolla Tallinnassa eurooppalaisten oikeistopopulistien kokouksessa, jossa valmisteltiin puolueiden yhteistä rintamaa europarlamenttiin.

Kokouksessa Kotro poseerasi Ranskan äärioikeiston johtajan Marine le Penin seurassa ja antoi venäläiselle Eurasia Daily -uutistoimistolle ison haastattelun siitä, miten Suomen idänsuhteita kannattaisi parantaa.

Toimisto on Kremlin vahvan propagandakoneiston osa. Haastattelu tulikin sunnuntaina ulos venäläismediassa hyvin tarkoitushakuisessa muodossa.

Rajat auki Venäjälle

Jutun mukaan Kotro haluaa avata Suomen rajoja venäläisille turisteille, luopua ehdottomasta viisumipakosta mutta sulkea maamme länsirajat ja poistua Schengen-sopimuksesta.

Myös EU:n Venäjälle Krimin valtauksen jälkeen asettamista talouspakotteista saisi luopua, koska ”Krimin tilanne ei liity Suomeen mitenkään”.

Uutistoimiston jutusta saa käsityksen, että Kotro kaipaa Kekkosen aikaa, jolloin Suomi hoiti Venäjä-suhteensa omin päin.

Tämähän on juuri sellaista tekstiä, mitä Venäjän johto haluaa kuulla: europarlamentissa työskentelevä länsimainen virkailija sättii Brysselin mielivaltaa ja tukee varauksetta Kremlin aikeita. Kotro sanoo uutistoimiston kärjistäneen hänen puheitaan.

Venäläismedia

Kuvakaappaus

Varokaa mitä sanotte

Haastattelu nostatti hiukset pystyyn jopa puolueen puheenjohtajalta Jussi Halla-aholta. Hän kiisti persujen ajavan jutussa mainittuja asioita, ja varoitti kannattajiaan liiasta sinisilmäisyydestä itämedian kanssa.

”Yksi tämän tapauksen opetuksista on, että venäläiselle medialle ei lähtökohtaisesti kannata antaa haastatteluja, koska haastateltavan sanomisia yleensä käytetään venäläisen agendan edistämiseen,” Halla-aho ärisi Facebook-sivullaan.

Putinin EU-kaverit

Puolueen johto on muutenkin saanut selitellä, etteivät he suhmuroi Venäjän kanssa eurokumppaniensa tavoin.

Itävallassa hallitus hajosi viikonloppuna, kun maan persujen eli Vapauspuolueen johtaja jäi kiinni haluistaan ottaa pimeää rahaa Venäjältä.

Äskettäin Italian media väitti, että heidän Lega-puolueensa olisi neuvotellut samanlaisesta rahoituskuviosta eurovaaleihin.

Molemmat puolueet ovat nyt ottamassa perussuomalaisia uuteen parlamenttiliittoonsa.
Hanketta vetää Legan johtaja Matteo Salvini – joka pitää Vladimir Putinia idolinaan.

X