Kannattaako hiihtolomalla matkustaa? Vakuutus ei aina korvaa peruutettua matkaa

Jaa artikkeliTilaa Seura
Hiihtolomalla tekee mieli reissuun.
Jos matkatoveri altistuu ja joutuu karanteeniin, matkavakuutuksen ei välttämättä tarvitse korvata muun ryhmän peruutuskuluja. © iStockphoto
Jos lomamatka peruuntuu koronan takia, vakuutuskaan ei aina tuo rahoja takaisin.

Hiihtolomalla moni mielii pois kotiympyröistä, mutta loma on nyt pandemian myötä jännitystä täynnä. Uskaltaako lähteä sukuloimaan tai edes erämaamökille? Onko lomakohde varmasti koronaturvallinen ja entä jos joku perheenjäsenistä sairastuu tai altistuu koronalle?

Mitä kaikkea mökkivaraajan tai matkapaketin peruutusturva kattaa? Entä saako rahojaan takaisin matkavakuutuksesta?

Vakuutus- ja rahoitusneuvonta Fine saakin paljon tiedusteluja siitä, miten rahapuoli hoituu, jos hiihtolomalla matka menee mönkään jo ennen lähtöä.

Kun oikein katsoo tarkkaan, voi bongata riekon talviasussaan.

Kun oikein katsoo tarkkaan, voi pohjoisessa bongata riekon talviasussaan. © Pirjo Latva-Mantila

Aina maksaa jotain – vakuutusten ehdoissa on suuria eroja

Finen vakuutusasiantuntija Katja Lappi varoittaa yllätyksistä. Edes matkapalveluntarjoajan ”täysi peruutusturva” ei joka tilanteessa tarkoita sitä, että matkalippujen hintaa tai mökkivuokrien ennakkoja saisi kokonaan takaisin.

Yleensä saa varautua maksamaan ainakin muutaman kympin toimitus- tai toimistokuluja.

”Vakuutusten ehdoissa on suuria eroja. Sairastuminen on selkeä asia, mutta esimerkiksi pelkkä perheenjäsenen altistus ja karanteeni ei aina oikeuta korvauksiin”, Katja Lappi kertoo.

Tosin poikkeusaikana vakuuttajillakin on halua tulla vastaan. Matkustusturvallisuudesta huolehtiminen on yhteinen etu.

”Moni yhtiö on joustanut ehdoistaan tietyntyyppisissä tapauksissa. Kannattaa siis kysyä suoraan omasta yhtiöstä”, Lappi sanoo.

Jos matka peruuntuu epidemiatilanteen pahenemisen tai uusien koronarajoitusten takia, matkavakuutus ei välttämättä korvaa viranomaistoimien aiheuttamia seurauksia.

Lue myös: Koronarealistit-sivusto levittää hoitajille vääristeltyä tietoa pandemiasta – Kuka tästä huhunkylvöstä hyötyy?

Lue myös: Tutkimus: Näin arki ja mieli muuttuivat korona-aikana

 

X