Näin maksat uudella tavalla – Joko oletko maksanut älysormuksella tai ranneketjulla? Kokosimme näppärät vaihtoehdot

Maksa turvallisesti verkossa ja näppärästi älylaitteella kaupan kassalla. Kaupan maksupäätteelle voi vilauttaa maksukorttia, puhelinta, älyranneketta ja jopa älysormusta. Nykyaikaiset maksutavat ovat käteviä ja turvallisia oikein käytettyinä.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Maksaminen on nyt entistä kätevämpää – ja yhä turvallista.

Maksa turvallisesti verkossa ja näppärästi älylaitteella kaupan kassalla. Kaupan maksupäätteelle voi vilauttaa maksukorttia, puhelinta, älyranneketta ja jopa älysormusta. Nykyaikaiset maksutavat ovat käteviä ja turvallisia oikein käytettyinä.
Teksti: Vesa Ylä-Jääski

Kun maksat uudella tavalla, kysy lisätietoa oman pankin asiakaspalvelusta. Vaihtoehtoihin vaikuttaa, mitä laitteita omistat. Onneksi käteinenkin kelpaa, ja pankit tarjoavat suora- ja kuorimaksun niille, joille härpäkkeet ja verkkopankki eivät käy.

Luottokortin ostokset veloitetaan luotolta ja debit-kortin pankkitililtä. Selvitä millä ehdoilla korttia voi käyttää verkko-ostoksiin.

Tallenna korttien tietoja vain taatusti turvallisiksi tietämiisi kauppoihin. Etenkin kotimaisissa verkkokaupoissa voi maksaa verkkopankilla ja usein vieläkin turvallisemmin laskulla.

Lähimaksussa pankkikortti, luottokortti, matkapuhelin tai älykello viedään muutaman sentin päähän kaupan maksupäätteestä.

Mobiililompakko tarkoittaa älypuhelimen sovelluksen virtuaalista lompakkoa, johon tallennetaan rahaa, pankki- ja luottokortteja sekä kanta-asiakaskortteja. Puhelimen vilautus korvaa muovisen maksu- ja asiakaskortin.

Tunnettuja sovelluksia ovat Apple-laitteiden Apple Pay ja Apple Wallet, Apple- ja Android-laitteiden MobilePay ja Android-laitteiden Google Pay. Sovelluksilla voi maksaa suurempiakin kuin 50 euron maksuja.

Mobiilimaksu on suomalaisten teleoperaattoreiden tarjoama maksujärjestelmä, jossa maksu veloitetaan matkapuhelinlaskussa.

Virtuaalitileiltä, kuten PayPal ja Klarna, voi maksaa turvallisesti lukemattomissa verkkokaupoissa.

Lue myös: Älä tule huijatuksi! Näin verkko-ostoksilla ostaminen ja maksaminen on turvallista

Ilmainen etukortti

S-etukortti Visa on pankkikortin, Visa-luottokortin ja etukortin yhdistelmä, josta ei peritä kuukausi- eikä vuosimaksuja osuus- kauppojen asiakasomistajilta. Kortti käy myös verkko-ostoksiin.

© S-ryhmä

Näin maksat uudella tavalla – vaikka korulla!

Vilauta sormusta, ranneketjua tai avaimenperää lähimaksupäätteelle. Turvallinen Laks Pay -älyesine liitetään Nordea-pankin maksukorttiin ja sitä hallitaan puhelimella. Esine maksaa 30–250 e.

© Laks

© Laks

© Laks

Etevä sovellus

Lähetä lahja lapsenlapselle puhelinnumeron perusteella. Maksa lähimaksupäätteellä yli 50 euron ostos asiakkuusetujen kera. Seuraa tapahtumia ja saldoja. Lataa puhelimeen ilmainen MobilePay.

© Mobilepay

 

Mainio verkkotili

Maksa turvallisesti ja nopeasti tuhansissa verkkokaupoissa ympäri maailmaa. PayPal lähettää hyvät kuitit, ja toistuvaismaksut on tarvittaessa helppo lopettaa. Voit myös vastaanottaa rahaa.

© PayPal

Helppo pysäköinti ParkMan-sovelluksella

Löydä paras pysäköintialue ParkMan-sovelluksella. Valitse maksutapa, pysäköintiaika ja vahvista. Jatka aikaa tarvittaessa kännyllä. Ei tarvitse haeskella kolikoita eikä lipuke­automaattia.

© ParkMan

Huokea maksupääte

Keräät varoja yhdistykselle tai hyväntekeväisyyteen. Pidät kirpputoria tai myyt marjoja. Vastaanota kortti-, lähi- ja kännymaksut kk-maksuttomalla iZettle-maksupäätteellä, joka maksaa 19 e.

© iZettle

Lue myös: Arin velkakierre alkoi huonekaluliikkeestä, joka ei huolinut käteistä vaan tarjosi luottokorttia – ”Pikavippifirmat tuhoavat monen ihmisen elämän”

Kiinnostuitko? Tilaa Viva-lehti

X