Tästä syystä karhumies Sulo Karjalaisella ei ole puolisoa

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Sulo Karjalainen ja karhuystävät. © Norman Ojanen/Kuvaryhmä/SKOY
Karhumies Sulo Karjalainen kertoo Vivassa katuvansa sitä, ettei aikoinaan perustanut perhettä.

Suomen tunnetuin karhumies, kuusamolainen Sulo Karjalainen, 76, tutkii ja hoitaa kuutta karhua johtamassaan Kuusamon suurpetokeskuksessa.

Viva-lehdessä kerrotaan Sulon koko elämäntarina ja jutussa Sulo Karjalainen paljastaa syyn siihen, miksei ole koskaan perustanut perhettä.

Karjalainen on kyllä seurustellut, mutta ei koskaan päätynyt asumaan seurustelukumppaniensa kanssa. Kemiat eivät kohdanneet riittävän hyvin.

”Kokeiluja on ollut, mutta ne ovat jääneet kokeiluasteelle. Ne on niin ite mielestään hyviä olleet, niin on ollut parempi mennä hyvineen,” Sulo Karjalainen kertoo Vivassa.

Karjalainen paljastaa Vivan jutussa toisenkin syyn yksineloonsa.

Sulo Karjalaisella ei ole puolisoa tai perhettä – ”Tuohon en antaudu, ennemmin olen yksin”

Ennen ryhtymistään karhujen tutkijaksi Sulo Karjalainen oli pora-alan yrittäjä ja kiersi kahdentoista vuoden ajan ympäri Suomen poraamassa ihmisille pihakaivoja.

”Kun kiersin kaivonporaajana talosta taloon, näin paljon tosistaan toisilleen pahoja pareja. Ne suorastaan suhisi toisilleen. Siellä oli käynnissä hirveä henkinen sota. Tuli tunne, että tuohon en antaudu, ennemmin olen yksin.”

Sulo Karjalainen kertoo katuvansa sitä, ettei aikoinaan yrittänyt etsiä kumppania aktiivisemmin. Kysymykseen, onko Sulo koskaan kaivannut elämänkumppania, hän vastaa näin:

”Tietenni. Ja kun veljenpoika, josta piti tulla seuraajani ja joka oli rakas kuin oma poika, kuoli yllättäin 35-vuotiaana, mieli ja ajatukset ovat olleet, että ois sittenkin pitänyt niin paljon kovistautua että olis perheen perustanut.”

Lue myös: Sulo Karjalainen kertoo, miten poromiehen pojasta kasvoi karhujen pusuttelija

Lue myös: Karhumies Sulo Karjalaisen posken raadellut karhu lopetettiin

Kuuluisan karhuisännän Sulo Karjalaisen Vyöti-nalle hiipi jo talviunille – nyt jännitetään, milloin Juuso-karhu nukahtaa

X