Tästä syystä karhumies Sulo Karjalaisella ei ole puolisoa

Jaa kaverilleTilaa Seura
Sulo Karjalainen ja karhuystävät. © Norman Ojanen/Kuvaryhmä/SKOY
Karhumies Sulo Karjalainen kertoo katuvansa sitä, ettei aikoinaan perustanut perhettä.

Suomen tunnetuin karhumies, kuusamolainen Sulo Karjalainen, 76, tutkii ja hoitaa kuutta karhua johtamassaan Kuusamon suurpetokeskuksessa.

Torstaina 1.6. ilmestyvässä Viva-lehdessä kerrotaan Sulon koko elämäntarina ja jutussa Sulo Karjalainen paljastaa syyn siihen, miksei ole koskaan perustanut perhettä.

Karjalainen on kyllä seurustellut, mutta ei koskaan päätynyt asumaan seurustelukumppaniensa kanssa. Kemiat eivät kohdanneet riittävän hyvin.

”Kokeiluja on ollut, mutta ne ovat jääneet kokeiluasteelle. Ne on niin ite mielestään hyviä olleet, niin on ollut parempi mennä hyvineen,” Sulo Karjalainen kertoo Vivassa.

Karjalainen paljastaa Vivan jutussa toisenkin syyn yksineloonsa.

”Tuohon en antaudu, ennemmin olen yksin”

Ennen ryhtymistään karhujen tutkijaksi Sulo Karjalainen oli pora-alan yrittäjä ja kiersi kahdentoista vuoden ajan ympäri Suomen poraamassa ihmisille pihakaivoja.

”Kun kiersin kaivonporaajana talosta taloon, näin paljon tosistaan toisilleen pahoja pareja. Ne suorastaan suhisi toisilleen. Siellä oli käynnissä hirveä henkinen sota. Tuli tunne, että tuohon en antaudu, ennemmin olen yksin.”

Sulo Karjalainen kertoo katuvansa sitä, ettei aikoinaan yrittänyt etsiä kumppania aktiivisemmin. Kysymykseen, onko Sulo koskaan kaivannut elämänkumppania, hän vastaa näin:

”Tietenni. Ja kun veljenpoika, josta piti tulla seuraajani ja joka oli rakas kuin oma poika, kuoli yllättäin 35-vuotiaana, mieli ja ajatukset ovat olleet, että ois sittenkin pitänyt niin paljon kovistautua että olis perheen perustanut.”

X