Apua! Puolisoni flirttailee muille

Jukka tekee työtään asiakaspalvelijana. Vaimo tulkitsee hymyt asiakkaille flirtiksi.
Hertta-Mari Kaukonen
Suhteet 19.10.2016 18:42

Kaijan ja Jukan suhde on kestänyt toistakymmentä vuotta. Muuten parisuhde on kunnossa, mutta Kaijaa häiritsee Jukan jatkuva pikkuflirtti työpaikalla.

Jukka työskentelee asiakaspalvelutehtävissä vastaanottovirkailijana. Kaija on töissä samalla työpaikalla, joten hän näkee Jukan työskentelytavan.

Kaija on huomannut Jukan hymyilevän naisasiakkaille hyvin leveää hymyä. Jukka hymyilee kauniille naisasiakkaille pidempään kuin muille. Jukka myös jää usein juttelemaan kaunottarille.

Kaija on huomauttanut Jukalle tästä, mutta Jukka ei myönnä tilannetta ongelmalliseksi. Ei kai pikkuhymy maailmaa kaada? Ja miten niin hymyily on automaattisesti flirttiä?

Jukka ei tietenkään voi olla epäystävällinen asiakkaille, eikä Kaija sitä vaadikaan. Häntä vain häiritsevät Jukan pitkät katseet, jotka suuntautuvat varsinkin mallinnäköisten naisten perään.

Mutta saako niin pienistä eleistä kuin katseista ja hymyistä todella suuttua? Voiko ihminen edes kokonaan kontrolloida näin hienovireistä käytöstä, Kaija pohtii.

Silti Kaija ei voi tunteelleen mitään. Hän kokee olonsa loukatuksi ja mustasukkaiseksi.

Muutkin työkaverit huomaavat selvästi Jukan katseet ja hymyt, mikä on Kaijan mielestä erityisen ahdistavaa. Pahimmillaan Kaija kokee olevansa julkisesti nöyryytetty.

Miten Kaija ja Jukka voisivat selvittää ongelmansa?