Miksi ystävyys jää sivuun?

Aiemmin tiivis ystävyys tuntuu etääntyneen. Enää bestiksellä ei ole aikaa, ja se surettaa Ainoa.
Miksi ystävä ei pidä yhteyttä?
Suhteet 6.11.2016 21:05

Aino ja Paula olivat 15 vuotta parhaita ystäviä, mutta he ovat viime vuosina etääntyneet yhä enemmän toisistaan. Opiskeluaikana alkanut ystävyys oli niin syvää, että nuoret naiset muuttivat kämppäkavereiksi vuosikausiksi. Ero nykyiseen on valtava, sillä nyt ystävykset tapaavat toisiaan enää muutaman kuukauden välein.

Tapaamiset ovat kuitenkin molempien mielestä mukavia. Silti tapaamisten väliset soitot ja viestitkin ovat koko ajan vähentyneet.

Ainoa ahdistaa ero bestiksestä. Hän haluaisi tavata Paulaa useammin. Etääntyminen alkoi naisten siirryttyä työelämään ja saatua lapsia.

Aino on aina tehnyt kaikkensa raivatakseen aikaa kalenteristaan Paulalle, mutta hän on viime vuosina joutunut pettymään hyvin usein.

Paula ei enää näe samaa vaivaa Ainon takia, vaan keskittyy vain perheeseensä ja uraansa.

Paula pahoittelee tapaamisten peruuntumista, mutta selittää olevansa pienten lasten ja työn takia aidosti kiireinen.

Sen Ainokin ymmärtää, että keski-iässä on vaikea uhrata aikaa kahdenkeskisiin, tiheisiin tapaamisiin. Mutta miksei Paula tule enää juuri koskaan käymään edes perheensä kanssa? Eihän se vähentäisi aikaa, jota Paula viettää oman perheensä parissa. Aino nauttisi todella paljon ystäväperheensä tapaamisesta.

Voiko Aino tehdä mitään sen eteen, että Paula alkaisi taas arvostaa enemmän heidän ystävyyttään? Vai pitäisikö Ainon vain odottaa kärsivällisesti, onko Paulalla taas enemmän aikaa ystävälleen ruuhkavuosien helpotettua?

Keskustelu

Meilläkin ystävyys ”Paulan”(nimi muutettu) kanssa alkoi opiskeluaikana; emme kuitenkaan koskaan olleet kämppiksiä, koska kumpainenkin asui kihlattunsa kanssa avoliitossa.

Myöhemmin ”Paulasta”(nimi muutettu) tuli 2 lapsen myötä kiireinen. Ystävyytemme ei kuitenkaan kaatunut tähän. Olin ”Paulan” (nimi muutettu) häissä, ja myöhemmin sain kutsun ”Paulan”(nimi muutettu) karonkkaan.

Yhteys katkesi, kun minä ”Aino” (nimi muutettu) muutin pysyvästi yli 100km päähän opiskelupaikkakunnalta, ja lakkasin pitämästä ”Paulaan” yhteyttä.
Häveten täytyy todeta, etten vuoteen edes ilmoittanut uutta puhelinnumeroani ja sähköpostiosoitettani ”Paulalle”. Se vain jäi.

Niin ne nuoruuden ystävyydet kuivuvat kokoon, kun muutetaan eri puolille Suomea, ja yhteydenpito jää.