Miten saan ex-miehen muuttamaan pois asunnostani?

Marjatan entinen mies Janne ei muuta pois Marjatan omistamasta kodista. Miten tästä selvitään ilman riitaa?
Hertta-Mari Kaukonen
Suhteet 30.10.2016 20:41

Marjatan, 60, elämä on ajautunut hankalaan tilanteeseen. Hän on omasta mielestään tehnyt selväksi entiselle avopuolisolleen Jannelle, että ei halua enää jatkaa suhdetta eikä asua yhdessä. Mutta mies ei ota tietoa vastaan ja on jäänyt asumaan Marjatan omistamaan kotiin.

Marjatta pitää kyllä edelleen Jannesta, ja he ovat säilyneet ystävinä. Silti Marjatta haluaisi elää yksin ja tavata Jannea välillä vain ystävänä.

Marjatta on sanonut Jannelle toivovansa tältä enää vain ystävyyttä, joten parisuhde on ohi. Hän on sanonut myös rakkauden loppuneen ja tarvitsevansa asuntoa nyt itselleen. Silti Janne on jäänyt asuntoon, aivan niin kuin ennenkin.

Marjatta ei halua riitautua entisen miehensä kanssa. Tilanne on silti tukala, sillä Janne on asunut Marjatan tahdon vastaisesti Marjatan sohvalla jo useita kuukausia.

Onko mahdollista, että Janne ei vain halua vastaanottaa tietoa, eikä suostu ymmärtämään puhettani, Marjatta miettii. Miten asioiden todellisen tolan saisi taottua Jannen päähän ilman jättimäisen kokoluokan riitaa?

Marjatan ystävät ja sukulaiset ovat ehdottaneet Marjatalle lukkojen vaihtamista, jotta Janne ei pääsisi enää palaamaan Marjatan kotiin käytyään kaupassa. Marjatan mielestä se olisi tylyä, eikä hän halua kohdella ketään läheistään sillä tavalla. Jannen pitäisi palauttaa avaimensa Marjatalle hyvässä hengessä. Mutta miten se olisi mahdollista?

Keskustelu

kerro jannelle tarpeesi hallinnoida sitä mikä on sinun, että aijot ulkoistaa asianhoidon, etkä puutu siihen sen jälkeen. Sitten vaan ulkoistat asian, etkä puutu.