Mitä tehdä, kun rakastelu on muuttunut puurtamiseksi?

Veikko käyttää iän tuomiin ongelmiin sinisiä pillereitä, mutta ongelmia on edelleen.
Hertta-Mari Kaukonen
Suhteet 20.11.2016 21:45

Seitsemänkymppisillä Veikolla ja Elsalla on takanaan hyvä avioliitto. Pariskunnalla on kaksi lasta ja kolme lastenlasta. Veikko ja Elsa rakastavat edelleen toisiaan, ja heidän välillään on hellyyttä yhtä paljon kuin nuoruuspäivinä.

Ikä tuo kuitenkin mukanaan ongelmia. Elsaa ja Veikkoa kiusaakin epämiellyttävä ongelmavyyhti. Seksi ei suju enää ilman potenssilääkettä. Mutta lääkityksen kanssakin lemmiskely on vaikeaa. Veikko suoriutuu lääkkeen kanssa rakastelusta, mutta se ei ota loppuakseen ollenkaan. Veikko ei saa siis tyydytystä.

Elsa ja Veikko kokevat tilanteen vaikeaksi. Milloin pitäisi oikein lopettaa, kun luonnollista lopetusta suoritukselle ei tule olleenkaan?

Rakastelu on muuttunut niin pitkäaikaiseksi ponnisteluksi, että Elsa pitää sitä välillä hiukan epämukavana, minkä Veikko on huomannut.

Elsan mielestä rakastelu on edelleen kuitenkin yleensä ihan miellyttävää, mutta häntä häiritsee, ettei Veikko tunnu enää nauttivan. Se vähentää molempien innokkuutta.

Seksielämä ei ole enää kovin aktiivista. Elsa ei tee enää aloitteita, eikä Veikkokaan usein.

Veikko häpeää ongelmiaan, eikä oikein kaipaa enää fyysisiä rakkauden osoituksia. Mieluummin hän olisi kokonaan ajattelematta asiaa.

Ongelma ei ole kummallekaan iso, mutta joskus Elsa miettii haikeana vuosikymmenten takaisia tunnelmia.

Samaan ei voi enää yltää, mutta onko mitään tehtävissä, jotta seksi ei tuntuisi niin pulmalliselta?