Miten saan miehen kuuntelemaan paremmin? Tee edes tämä

Anua ärsyttää Tuomon tapa kuunnella häntä keskittymättä.
Hertta-Mari Kaukonen
Suhteet 18.12.2016 19:26

Tuomo ja Anu ovat olleet naimisissa jo viisi vuotta, mutta kommunikaatio takkuaa edelleen. Anu joutuu usein toistamaan sanomansa, sillä Tuomo on kuunnellut huonosti. Tuomon mielestä ongelmaa ei ole, ja Anu naputtaa silkasta nalkuttamisen ilosta.

Anua ärsyttää erityisen paljon se, että Tuomo katsoo samaan aikaan elokuvaa tai selaa nettiä, kun Anu yrittää puhua tärkeistä asioista.

Usein Anu luovuttaa eikä yritä avautua. Tuomo ei useimmiten edes huomaa, että Anu lopetti puhumisen kesken aiheen.

Tuomon ja Anun parisuhde voi muuten hyvin. Heillä on paljon hellyyttä ja he harrastavat yhdessä liikuntaa. Kotitöiden tekeminenkin yhdessä sujuu kitkatta.

Anu ei silti osaa olla välittämättä kommunikaatio-ongelmasta. Se vaivaa häntä lähes päivittäin.

Kun Tuomo puhuu, Anu keskittyy siihen kokonaan. Hän toivoisi samaa Tuomolta, mutta Tuomo ei pidä ideasta. Tuomo haluaa tehdä useita asioita samaan aikaan ja kokee olonsa hermostuneeksi, jos radio tai televisio ei ole päällä.

Tuomo on yrittänyt sanoa, että kyse ei ole epäkohteliaisuudesta. Hän on vain erilainen ihminen ja tottunut keskustelemaan eri lailla.

”Onko muka olemassa joku mies, jonka kanssa voi puhua kuin naisen kanssa? Miehissä ja naisissa vaan on eroja. Ei siitä kannata tehdä ongelmaa”, Tuomo sanoo.

Anun mielestä hyvä keskusteluyhteys vahvistaisi pariskunnan välistä muutakin läheisyyttä. Nyt Anu pelkää heidän ajautuvan pikkuhiljaa hiukan erilleen toisistaan.

Miten keskusteluyhteyttä voisi parantaa?

Hertta-Mari Kaukonen