Verkostoveijarit eivät luovuta: Cloud Horizon – kryptovaluuttaväki myy taas herkkäuskoisille uusia sijoitustuotteita uusilla nimillä

Hetkeksi markkinoilta poistunut, verkostomarkkinointia ja kryptovaluuttaa yhdistävä Cloud Horizon -pyramidiketju uudisti brändinsä, mutta sen toiminta jatkuu entisenlaisena.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Kansainvälinen verkostomarkkinointihanke Amplivo jatkaa Cloud Horizonin jäljillä.

Hetkeksi markkinoilta poistunut, verkostomarkkinointia ja kryptovaluuttaa yhdistävä Cloud Horizon -pyramidiketju uudisti brändinsä, mutta sen toiminta jatkuu entisenlaisena.
Teksti: Petri Jääskeläinen

Cloud Horizon -nimellä kulkeva verkostomarkkinointiketju oli ensimmäisen kerran liikkeellä Suomessa vuosina 2018-2019. Vielä viime syksynä se lupaili jäsenilleen rikastumista Nokialle suunnitellun, thaimaalaisen Sepco Industriesin kehittämän muovijäte-dieseltehtaan ja erikoisen kryptovaluutan avulla.

Suunnitelmat kariutuivat marraskuussa, kun Seura uutisoi, miten Sepcon tehdashankkeella oli yhteyksiä aiemmista huijausepäilyistä kuten Onecoinista tunnettuihin Cloud Horizonin sarjayrittäjiin. Verkosto hiljeni hetkeksi ja Nokian kaupungin teollisuusalueelle suurieleisesti lupailtu tehdashankekin pantiin jäihin.

Thaimaalaisen energiayhtiö Sepcon täkäläisissä liiketoimissa mukana ollut yrityskonsultti ja jääkiekkovaikuttaja Jukka-Pekka Vuorinen kertoi tuolloin, että Nokialle tulossa olleet yritykset lakkautetaan.

Ne löytyvät kuitenkin yhä kaupparekisteristä, mutta Sepco Nokian toimipiste sijaitsee nyt Thaimaassa. Sepcolle varatut verkkosivut ja Facebook-sivu ovat yhä tallessa tyhjinä.

Cloud Horizonin ja Sepcon yhteistyötä ei silti ole vielä kuopattu, vaan verkosto yrittää uutta nousua sekä Suomessa että maailmalla.

Uusi nimi, vanhat kujeet

Cloud Horizonin ideana oli myydä kryptovaluutaksi vaihdettavia rahakkeita, joilla tuetaan muovin muuttamista polttoaineeksi. Rahakkeiden ostaja sai etuja, kuten luksuslomia ympäri maailmaa. Uudelleen itsensä brändännyt Cloud Horizon tarjoaa nyt vanhan sisällön uudessa paketissa Amplivona ja Ecovona.

Amplivossa käyttäjät toimivat samanlaisina verkostomarkkinoijina kuin Cloud Horizonin markkinoijat. Ecovo taas korvaa aikaisemman kauppapaikan, jossa Cloud Horizonin markkinoima Orientum+-valuutta olisi kelvannut.

Käytännössä verkoston liikeidea on ennallaan, mutta sitä markkinoidaan uusilla, entistä paremmilla ominaisuuksilla, kuten palkkiojärjestelmillä, alustoilla ja etupaketeilla. Paketteihin kuuluu väitetysti 241 risteily- ja hotellivaihtoehtoa.

Suomalaisjäsenet eivät ole hylänneet verkostoa

Suomalaiset Cloud Horizon -verkoston markkinoijat ovat mainostaneet Amplivoa ainakin joulukuun loppupuolelta lähtien. Lisäksi Amplivo julkaisi suomenkielisen ohjevideon siitä, miten yritys toimii. Video on tismalleen sama kuin Cloud Horizonin aiempi vastaava video.

Muovista polttoaineeksi -Youtube-kanavalle lisättiin helmikuussa video, jossa Cloud Horizonin seminaareissa puhunut suomalaismies esittelee Sepcon Polypetron -jalostuslaitteita Thaimaassa. Esittelyvideo tehtiin matkalla, jossa oli mukana muutamia muitakin suomalaisia. Heistä eräs vihjaa sosiaalisessa mediassa yrityksen maksaneen osan hänen matkastaan.

© Kuvakaappaus

Youtube-kanavan toisella videolla suomea puhuva mies opastaa katselijoita yksityiskohtaisesti siinä, miten oma kryptovaluuttalompakko luodaan.

Äskettäiseen Amplivon suomalaiswebinaariin osallistui 18 ihmistä. Ei ole tarkkaa tietoa, montako suomalaista verkostoon kaikkiaan kuuluu.

Verkoston keskeisiin tekijöihin kuuluva Staffan Libäck lupaili taannoin eräällä videolla, että Amplivon edustajat kiertäisivät Euroopassa maalis-huhtikuun aikana, ja myös Suomi olisi vierailulistalla. Koronavirus vaikuttaa todennäköisesti kiertueen toteutumiseen.

Polttoainetehtaiden rakentaminen Suomeen on toistaiseksi jäissä

Tällä hetkellä Amplivoa ja Ecovoa markkinoidaan Suomessa lähinnä sosiaalisessa mediassa. Niistä kirjoittavat vain aiemminkin Cloud Horizonia markkinoineet henkilöt.

Kansainvälisesti yritystoiminta on suurempaa ja siitä puhutaan isommilla markkina-alueilla enemmän.

Verkostomarkkinointiketju ohjeistaa näin uusia jäseniään. © Kuvakaappaus

Sepco Industriesin ja Cloud Horizonin aktiivihahmojen nimiin ei ole Seuran syksyisen jutun jälkeen perustettu uusia yrityksiä Suomessa.

Sepcossa vaikuttaneet, vuosikymmenen takaiseen Ikaros Group –sijoitushuijaukseenkin sotkeutuneet Libäck ja Jussi Saloranta sen sijaan markkinoivat Amplivoa ja Ecovoa sekä niihin liittyviä uusia viritelmiä aktiivisesti omissa kanavissaan.

Yksi uusi verkostoon liittyvä yritys on helmikuussa lanseerattu Socium Development Co. Se kertoo levittävänsä thaimaalaisia Polypetron-laitteita maailmalla. Jussi Saloranta esittelee firmaa Youtube-videolla.

Yritys on vielä niin tuore, että sen verkkosivut ovat yhä kesken. Sen nimi viittaa uuteen rahakkeeseen, jonka tarkoitus on korvata aikaisemmin Cloud Horizonissa käytetty Orientum-rahake. Samaa nimeä käytetään uudessa verkostokuvioon liittyvässä sijoitusyhtiössä. Myös Orientum+-rahake korvataan kuulemma uudella.

BehindMLM-sivuston Cloud Horizonia käsittelevään ketjuun ilmestyi 7.2. viesti, jossa eräs käyttäjä jakoi yksityiskohtia tuolloin uusimmasta webinaarista. Viestin mukaan Cloud Horizonin toimitusjohtaja Frank Ricketts oli myöntänyt, ettei Sepcon Polypetron 5 -laite toimi vielä suunnitelmien mukaisesti. Yrityksen mainittiin pohtivan yhteistyötä muiden muovista öljyä tekevien yhtiöiden kanssa.

Tällaiseen väitteeseen ei otettu kantaa suomalaisten webinaarissa maaliskuun alussa. Sen sijaan suomalaisille kerrottiin, että Polypetron-koneiden lisäksi öljyntuotantoa aletaan tehdä toisilla laitteilla, joista ensimmäisen valmistajan kanssa on jo tehty sopimus. Yrityksen nimeä ei webinaarin kuulijoille kerrottu.

Vielä ei ole myöskään tiedossa, aikooko tämäkin verkosto taas rakennuttaa Suomeen samanlaisen jätemuovi-dieseltehtaan kuin mitä viime vuonna lupailtiin.

 

Cloud Horizon oli pitänyt kesällä 2019 Suomessa isoja yleisötilaisuuksia. © Otavamedia / kuvakaappaus

X