Jari Tervo: Suomen leijona on voiman ja rohkeuden tunnuskuva – nettipölvästeiltä puuttuu molempia

Jaa kaverilleTilaa Seura
Isänmaan symbolien muokkaaminen ei ole isänmaan häpäisyä.

”Isänmaan häpäisy! Se on rikoksista pahin. Saatana tätä leijonaa ei myydä! Järki käteen jo. Jos haluatte vehdata noiden kans nii menkää ihmeessä niiden kotimaahan vehtaamaan. Kyllä sylettää tommonen toiminta.”

Kuvataiteilija Emmi Mustonen suunnitteli t-paidan, Kaikkien leijonan. Siihen painettiin leijona neljässä hahmossa: mustana, valkoisena, sateenkaarilippua kantavana ja burkha päällään. Taiteilija kuvasi monimuotoista suomalaisuutta, perinteistä hurraa-isänmaallisuutta unohtamatta.

Eipä passannut kaikille. Taiteilijan niskaan tyhjennettiin netitse paskasanko tyyliin kuuluvine raiskausvihjailuineen. Sotaa, rautaa ja rajaa palvovien mielestä vain heidän leuka tanassa ja itku kurkussa -isänmaallisuutensa pitää sallia. Kansalaisen kuuluu pörhistyä kuin susikoira pakkasessa, kun itsenäisyys mainitaan.

Parikymppiset nulkit huutavat netissä, miten isänmaallisuutta on vain ase kädessä Suomen puolustaminen. Ikään kuin he olisivat niin toimineet. Eivät he ole. Elleivät he ole syntyneet vuonna 1927.

Entä ovatko mustat homot puolustaneet rintamalla Suomen itsenäisyyttä? Ovatko burkhaan sonnustautuneet mamut kuivanneet hikipisaroita haavoittuneen suomalaissotilaan otsalta?

En ole kuullut mustien homojen taistelleen Suomen puolesta. En kuitenkaan ymmärrä, miksi he eivät niin toimisi. Ainakin valkoiset homot niin tekivät, esimerkiksi Touko Laaksonen, tämä Tom of Finland.

Oikeat sotien miehet loukkaantuisivat, jos kuulisivat, että heidän nimissään uhataan naisia raiskauksilla. Sotaveteraanit taistelivat ihan muitten asioitten puolesta.

Itse itsensä sankareiksi kohottavat kuvittelevat omistavansa maamme historian verisimmät ja uhrautuvimmat hetket. Se kuuluu heille, koska he ovat lukeneet yhden Talvisodan Korkeajännityksen. Tämän kolumnin alkuun siteeraamani nettimääkäisy ei ole tyhmyydessään rivoin, mutta kuvaava se on.

”Isänmaan häpäisy! Se on rikoksista pahin.” Ei tietenkään ole. Tiedän satakunta raskaampaa rikosta, kansanmurhasta lähtien. Isänmaan symbolien muokkaaminen ei ole isänmaan häpäisyä. Suomen Leijona on alkujaan sitä paitsi ruotsalainen. Se on peräisin Folkunga-suvun vaakunasta.

”Saatana tätä leijonaa ei myydä!” Totta kai tätä leijonaa myydään. Vieläpä täyttä päätä. Leijonat eli Suomen jääkiekkomaajoukkue on kaupallinen menestystuote. Alko myy jopa Leijona-nimistä viinaa.

”Jos haluatte vehdata noiden kans nii menkää ihmeessä niiden kotimaahan vehtaamaan.” En ymmärrä, miksi kukaan täysijärkinen haluaisi vehdata leijonien kanssa, lajikumppaneita lukuunottamatta.

Leijona on voiman ja rohkeuden tunnuskuva. Nettipölvästeiltä puuttuu molempia.

X