Keisarin uusi muuri

Jaa artikkeliTilaa Seura

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump lupasi rakennuttaa Yhdysvaltain ja Meksikon välille muurin. Se tarvitaan Yhdysvaltain turvallisuuden vuoksi. Meksikossa majailee pahoja sällejä, bad hombres, kuten Trump asian englannin ja espanjan sekamelskalla ilmaisi.

 

Meksikon ja Yhdysvaltain välillä on jo ihmisvoimin rakennettua estettä sekä jokien ja vuorten muodostamaa luonnonaitaa. Uutta, idioottivarmaa Trump-muuria tarvitaan enimmillään noin tuhatviisisataa kilometriä.

 

Eikä muuri joskus valmistuessaan ole mitä tahansa betoniaitaa. Siitä tulee läpinäkyvä.

 

Trumpin avustajien toistuva painajainen on Trump. Noloimmillaan päämies on aina, kun hän juttelee vapaasti, ilman valmiiksi kirjoitettua puhetta. Silloin hän tekee sitä, mitä muitten valtionpäänmiesten kohdalla kutsuttaisiin ajatteluksi. Trump pohti muuriasioita lentokoneessa matkalla Pariisiin.

 

Presidentin mielestä muuri on rakennettava läpinäkyväksi. Kun bad hombret heittävät Meksikon puolelta huumesäkin muurin yli, se saattaa Yhdysvaltain puolella jysähtää pahaa-aavistamattoman amerikkalaisen päähän juuri sen vuoksi, että muuri ei ollut läpinäkyvä eikä amerikkalainen nähnyt säkkiä heittävää rikollista. Presidentin mukaan noutaja tulee, kun saa niskaansa taivaalta kolmekymmentäviisi kiloa painavan huumesäkin.

 

Missä olen nähnyt muurin yli heitettävän raskaita esineitä, jotka muurin toisella puolella osuvat toisten päähän? Aivan oikein, sarjakuvissa ja piirretyissä, lapsille tarkoitetuissa. Presidentti Trump katsoo siis roskakanava Foxilta muutakin kuin uutisia, jotka tällä nimenomaisella kanavalla ovat usein valeuutisia, joita Trump on näkevinään vain laatuviestimissä. Meksikon entinen apulaisulkoministeri ja nykyinen Britannian-lähettiläs piti läpinäkyvää muuria naurettavimpana juttuna, jonka hän on kuullut vuosikausiin. Diplomaatit ovat tunnetusti työnsä luonteen vuoksi kohteliaita.

 

Donald Trump on presidenttinä Yhdysvaltain historian huonoin ja ihmisenä mahtipontinen mulkku. Hän on turmellut Yhdysvaltain julkikuvaa maailmalla yhtä paljon kuin Vietnamin sota. Hänen nousunsa maailman vaikutusvaltaisimmaksi mieheksi oli yhtä järjenvastainen kuin hänen tuhonsa on oleva vääjäämätön.

 

H.C. Andersen kirjoitti sadun keisarin uusista vaatteista. Räätäli väitti ompelevansa keisarille niin hienot vaatteet, että ne näkyvät vain fiksuille. Eikä ommellut mitään, huijasi vain ennakot. Sovituksessa keisari näki peilistä alastoman itsensä, mutta koska halusi käydä fiksusta, ylisti uusia vaatteitaan. Väkijoukko hurrasi keisarille, kunnes pieni lapsi kiljaisi, ettei keisarilla ole ollenkaan vaatteita. Toivon, että yleisön joukkoon päästetään lapsia, kun Yhdysvaltain presidentti esittelee uuden läpinäkyvän muurinsa.

X