Valkoinen talvi saapui vihdoinkin – Gallet löi Galloa ja Venäjällä vanha meno jatkuu

Jaa artikkeliTilaa Seura
Koikkalainen
Koikkalainen on Seuran pakinoitsija. © TOMI MALKKI
”Koronamaailma ei inspiroi. Ei innosta maskin käyttö eikä se, että pitäisi taistella pitkät kalsarit jalkaan”, Koikkalainen kirjoittaa.

Palloksi pörheltynyt mustarastas nokkii aamuhämärässä pikkulintujen maahan karistamia siemeniä. Pakkasta kymmenkunta astetta. Pari päivää sitten asteita oli yli 23. Yksinäisen uroksen touhukkuus on poissa, lintuparka näyttää hölmistyneelta. Se varmaan miettii, olisiko sittenkin jo pitänyt ottaa siivet alle ja häippäistä astetta etelämmäksi edes Suomenlahden toiselle puolelle Viroon.

Valkoinen talvi on nyt täällä

Tulihan se, valkoinen talvi. Lähtö tuvan lämmöstä tekee tiukkaa ihmisellekin. Koronamaailma ei inspiroi. Ei innosta maskin käyttö eikä se, että pitäisi taistella pitkät kalsarit jalkaan.

Monenlaista vermettä on ollut muotisuunnittelijoiden pöydillä fantasioitavina, mutta pitkien kalsareitten kehitystyö on vasta alussa. Se, mikä on niiden käyttömukavuudessa voitettu, on muuten hävitty. Välihousuissakin oli enemmän seksiä.

Vaan ei ole kiva pyöriä heikosti varustautuneena kylmässä maailmassa. Se on suoranaista typeryyttä, mutta ei siitä silti koskaan eroon päästä. Se, miltä näyttää, on paljon tärkeämpää kuin se, miltä tuntuu. Paljain päin pelattiin SM-tason jääkiekkoakin muutama vuosikymmen sitten.

Nyt ovat kypärät päässä ja meno Suomenkin kentillä kansainvälistä. Uutinen kertoi, että Gallet oli lyönyt Galloa. Nimet eivät kuulosta kovin savolaisilta. Poikittaista mailaa sai KalPan Hugo Gallet´lta Kookoon Vilmos Gallo. Ruma teko – varsinkin, kun se tapahtui pelikatkon aikana. Gallet ajettiin ulos ja sai kolmen ottelun pelikiellon. Gallo selvisi pintanaarmuin. Raaka on vierastyöläisen arki.

Kiekkoa Savossa. Gallet löi Galloa.

Pomoja myöten kiekkoilijat ovat kovapäistä väkeä. Kovakalloisin kärki on Kansainvälisen jääkiekkoliiton sveitsiläinen puheenjohtaja René Fasel. Ainoana ihmisenä Euroopassa hän ei tiedä, miten barbaarisesti Valko-Venäjän diktaattori Aljaksandr Lukashenko kohtelee kansaansa. Faselin kanta on ollut, että kevään MM-kisat järjestetään Minskissä, vaikka hallin ulkopuolella mäiskyvät pamput ja ihmisiä sullotaan vankiloihin.

Oikein taivuteltuna kovakin pää kääntyy

Ikiajat MM-kisoja sponsoroinut autojätti Škoda ilmoitti, että jos Minskissä pelataan, rahahana sulkeutuu. Se on kieltä, jota muutoin sokea ja kuuro Faselkin ymmärtää. Koikkalainen arvailee, että ennen kuin tämä Seura on painettu, on jo tiedotettu, että järjestelyissä ilmenneiden ”teknisten ongelmien” vuoksi Minskin kisat on peruttu.

Venäjällä vanha meno jatkuu. Kun myrkytetty oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi palasi hoidosta Saksasta kotimaahansa, hänet saatiin onneksi saman tien paiskaistua vankityrmään. Nyt viranomaiset voivat taas rauhassa keskittyä koronaviruksen vastaiseen taisteluun. Suurin huligaani mätänee linnassa.

Siitä, mitä rapakon takana tapahtuu, Koikkalainen ei sano aikataulullisista syistä mitään. Mielikuvitus ei yksinkertaisesti riitä etukäteen hahmottamaan, mitä on todellisuus, kun Joe Biden aloittaa työnsä USA:n uutena, rehellisissä vaaleissa valittuna presidenttinä.

Lue kaikki Koikkalaisen kolumnit tästä.

X