Tyylituomari: Sikke Sumari – sämpylät hyvin uunissa

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Madonnan keikalla Tallinnassa vuonna 2009 Sikke oli pukeutunut räväkän nuorekkaasti. Kuva: Pia Arnould/Skoy.
Kun etsii Googlesta Sikke Sumaria, se listaa hänestä eniten tehtyjä hakuja seuraavassa järjestyksessä:

Sikke Sumari Reseptit

Sikke Sumari Sämpylät

Sikke Sumari Suklaakakku

Sikke Sumari Muhu

Sikke Sumari Lohilaatikko

Sikke Sumari Pannukakku

Sikke Sumari Tarte Tatin

Sikke Sumari Mies

Sikke Sumari Makkara

Siinä tulikin kattava kuva ravintoloitsija, keittokirjailija ja juontaja Sikke Sumarin julkisuuskuvasta.

Listasta päätellen kuva on onnistunut, lähes täydellinen. Julkkiksista nousevat usein kärkeen sellaiset hakusanat kuin alasti, ero, plastiikkakirurgia tai huumeet. Sikellä sämpylät.

Mieskin on mukana, juuri ennen makkaroita. Se tarkoittaa, että Sikke Sumari on pystynyt jalostamaan itsestään tuotteen, joka myy ruokaa ja Muhun saarella Virossa sijaitsevan kalastajatilan majoituspalveluita, ei juoruja.

Mutta se ei tarkoita, että hän olisi yhtä kiinnostava kuin leivinpaperi.

* * *

Suomalaiset nelikymppiset naiset pohtivat netin keskustelupalstoilla, sopisiko heille Siken tukkamalli. Vai onko se ehkä liian nuorekas?

Siis nelikymppisille!

Esimerkki kertoo, että vaikka Sikke on pyörinyt televisio-ohjelmasta toiseen jo vuosikymmeniä, se ei näy hänen kasvoistaan tai pukeutumisestaan.

Hän on kuusikymppisenä niin ajaton ja uurteeton, että kymmeniä vuosia nuoremmat naiset mieltävät hänet ikäisekseen.

Salaisuus on paitsi Siken loistavassa luustossa myös luonteessa. Hänen hiustensa mallia tai väriä saati meikkiä eivät sanele muodit, vaan Sikke. Hän on luonut itsestään hahmon, joka ei mene koskaan muodista.

Siken kampaukset ja ehostukset ovat yleensä reippaita ja raikkaita. Kun Sikelle tupeerataan rouvamainen nuttura, jotain olennaista persoonastakin tuntuu jäykistyvän hiuslakan alle. Niin kävi esimerkiksi muutama vuosi sitten Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa, josta Sikke putosikin ensimmäisenä.

Sikke ei yleensä hae pukeutumisellaan huomiota tai seksikkyyttä, eikä hän useinkaan käytä kireitä muotoja korostavia vaatteita tai lyhyitä hameita – vaikka hänellä onkin upeat sääret. Sen sijaan Sikke tarjoilee herkullisia kashmirneuleita ja pehmeäksi pestyjä pellavapaitoja. Vain harvoin hänellä on asiallisuutta korostavia jakkuja.

Sikke kouluttautui aikoinaan sisustussuunnittelijaksi, ja esteettinen silmä näkyy kaikessa, mitä hän tekee. Sikke näyttää suosivan murrettuja aistillisia värejä. Kylmät perusvärit ovat melkein yhtä vieraita hänen vaatekaapissaan kuin huippuravintoloiden suosimat pipetillä asetellut nouveu cuisinet hänen keittiössään. Kun Sikke paistaa lihapullia, niissä on erikoista korkeintaan suippo muoto.

* * *

Sikke ei räväytä eikä täräytä, mutta pysyy silti pinnalla ja vaikuttaa aina ajankohtaiselta. Miten hän sen tekee?

Siten, että Sikke leivittää itseään hitusen sopiakseen kuhunkin hetkeen tai ohjelmaan. Joskus hänellä on otsatukka, toisinaan ei. Suunnilleen siinä on muutoksen vaihteluväli.

Siken suosio syntyy keitoksesta, joka koostuu kauniista kasvoista, suurista silmistä, iloisuudesta, rentoudesta ja jääräpäisyydestä. Jos Siken kokkaama resepti on huono tai keittokirja ei täytä tekijän sille asettamia laatuvaatimuksia, niitä ei tarjoilla kuluttajille.

Ja kyllä Sikkeä pitää pinnalla myös se, että hän osaa olla itseironinen ja hauska vaikuttamatta typerältä. Hän on nokkela ja sujuva vaikuttamatta lipevältä.

Resepti tuntuu toimivan hänen kirjoissaan ja kokkiohjelmissaan, kuvataan ne sitten Muhun tai Italian auringon alla.

Sitä paitsi Siken hyvin föönattu tukka on ihana! Myös nelikymppisille!

[nggallery id=108]

X