Ahdistunut anoppi kysyy: Miten neuvon miniää kodinhoidossa?

Jaa kaverilleTilaa Seura
Miniä ei tee viikkosiivousta ja syöttää lapsille eineksiä.

Miten voisin ohjata miniääni kodinhoidossa? Hän on vielä niin nuori ja kokematon. Hän ei esimerkiksi ole tottunut tekemään viikkosiivousta tai laittamaan perheelleen ruokaa päivittäin. Meitä vanhempia hirvittää, miten perheen lapset joutuvat elämään sotkussa ja syömään eineksiä.

Anoppi

VASTAUS

Nuoren vaimon tai miehen kodinhoidolliset avut eivät ole aina kovin kehittyneet, jolloin häntä voidaan pitää uusavuttomana. Ilmiö taitaa olla lisääntymässä. Hän tulee todennäköisesti perheestä, jossa hän ei ole oppinut perustaitoja ruuanlaitosta ja kodinhoidosta. Ehkä hänen vanhempansa ovat tehneet liikaa hänen puolestaan tai ovat itsekin avuttomia.

Anopin on vaikeaa puuttua suoraan asiaan, koska se koetaan helposti voimakkaana arvosteluna. Helpointa on vaikuttaa asiaan oman pojan kautta. Myös miehellä voi olla tärkeitä vastuualueita kodinhoidossa. Voit suositella pojallesi, että hän tekee vaimonsa kanssa suunnitelman tai sopimuksen kodinhoidon vastuualueista.

Ehkä miniän vanhemmatkin voivat auttaa asiassa? Kannustava suhtautuminen on ainoa mahdollisuus vaikuttaa asiaan rakentavasti.

X