Äidin suru: Miksi poikamme on tyly, vaikka autamme häntä taloudellisesti?

Jaa kaverilleTilaa Seura
Äiti on pahoittanut mielensä, sillä aikuinen poika kohtelee vanhempiaan tylysti © COLOURBOX

Kysymys

Olen surullinen jo aikuisen poikamme tylystä käytöksestä meitä vanhempia kohtaan. Hän on opiskelija, ja autamme häntä taloudellisesti. Odottaisin, että suhtautuminen meihin olisi jo siksi positiivista. En tarkoita yltiöpäistä kiitollisuutta, mutta ystävällisyys olisi paikallaan. Olen kysynyt, miksi hän on minulle niin tyly. Vastaus on jotain epämääräistä. Hän asuu yksin. Olen miettinyt, onko hän stressaantunut opinnoista vai kenties yksinäinen. Apu ei tunnu kelpaavan. Mitä tehdä?

Mari

 

Vastaus

Nuoruus on aikaa, jolloin ihminen joutuu ottamaan suuremman vastuun elämästään ja tekemään pesäeron lapsuuden perheeseensä. Itsenäisyyden korostaminen voi johtaa myös tylyyn käyttäytymiseen omia vanhempia kohtaan. Vasta aikuisena eli yli 25-vuotiaana ihminen alkaa suhtautua vanhempiinsa uudesta näkökulmasta.

Hän näyttää myös luottavan teidän rakkauteenne, koska uskaltaa käyttäytyä epäkohteliaasti pelkäämättä etuisuuksien menettämistä. Opiskelu on varmasti stressaavaa, ainakin välillä, mutta kyse on luultavasti suhteestanne. Saattaa olla, että hän kokee huolenpitonne liiallisena, mikä saa hänet vetäytymään.

X