Elämäntaito-oppaat – Hupia, hyötyä vai humpuukia? Nämä 5 vinkkiä lohduttavat ja auttavat hymyn takaisin huulille

Jaa artikkeliTilaa Seura
© istock
Ahdistaako älypuhelin, ero vai paranormaalit kokemukset? Voiko elämää boostata taikauskolla tai ottamalla mallia laitumella onnellisena märehtivästä lehmästä? Vastaus löytyy kansien välistä.

Lehmän elämää

Sydämellinen ja itkettävän ihana kirja, jossa kirjoittaja kertoo kotitilansa lehmistä; niiden persoonista, edesottamuksista ja keskinäisistä suhteista.

➻ Rosamund Young: Lehmien sielunelämä. Bazar.

 

Kuin auttava käsi

Jo kirjan nimi on voimaannuttava: Sinä selviät kyllä. Muutosvalmentaja Marika Rosenborg on suunnannut kirjan eron keskellä kipuileville, mutta se antaa paljon minkä tahansa kriisin läpikäymiseen.

Marika Rosenborg: Sinä selvitä kyllä – erovuoden matkaopas, Hidasta elämää.

 

Onnentaikoja

Kansanperinne on täynnä taikauskoa: jotain pahaa tapahtuu, jos teet niin tai näin. Paula Havaste onkin koonnut kirjan hyvistä uskomuksista. Hymyn saa huulille uskomus: kun otat kissan syliisi, nivelesi notkistuvat.

Paula Havaste: Onnenloitsut 7 x 7 taikaa. Gummerus.

 

Oma elämä takaisin

Ensin luin kirjaa Kuinka päästää irti puhelimesta vitsinä, mutta lukiessa vakuutuin sen tarpeellisuudesta. Älypuhelin addiktoi, ja sen tenhovoimaa vastaan on toimittava tietoisesti.

➻ Catherine Price: Kuinka päästää irti puhelimesta. Otava.

 

Ihan normaalia

Kehosta irtautuminen, déjà vu ja yölliset omituiset kokemukset ovatkin ihan normaaleja aivojen temppuja. Skepsis ry:n puheenjohtaja Jukka Häkkinen selittää outoudet pois.

➻ Jukka Häkkinen: Outojen kokemusten psykologia. Docendo.

X