Testissä hiusnaamiot – Palautuiko hiuksiin luvattu kiilto ja tuuheus?

Jaa artikkeli
Toimitus testasi neljää eri hiusnaamiota
© Valmistajat
Iän mukana hiukset saattavat ohentua ja menettää kiiltoaan. Testasimme neljää eri hiusnaamiota, jotka lupaavat tuoda hiuksiin kiiltoa ja tuuheutta.

Pesun yhteydessä hiuksiin hierottava ja niihin hetkeksi jätettävä naamio on tehokas tuote. Tämä kävi ilmi, kun annoimme Kotilääkärin testaajille käyttöön juuri heidän hiuksilleen sopivan naamion.

Hiusnaamiota joku pitää hankalana, arjen pesurutiinia hidastavana kauneustuotteena.

Voi olla, että naamion käyttöön menee minuutti pari enemmän aikaa kuin tavallisen hoitoaineen käyttöön, mutta sen hyödyt ovat sitäkin suuremmat.

Esimerkiksi monen värikäsittelyn jälkeen hius saattaa katkeilla kuivuuttaan, ja latvat hampsottavat. Värikäsitellyille, kuiville hiuksille tarkoitettu naamio korjaa hiusta, antaa kiiltoa ja kammattavuutta.

On naamioita, jotka hoitavat sekä hiusta että hiuspohjaa. Etenkin talvella hiuspohja helposti kuivuu kuten muukin iho. Naamio antaa kosteutta ja tasapainottaa hiuspohjan pH:ta. Kutina vähenee ja hius kasvaa paremmin terveestä hiuspohjasta.

Iän mukana hiukset saattavat ohentua ja menettää kiiltoaan. Sopiva naamio antaa silloin hiuksille tuuheutta, mutta auttaa myös säilyttämään värin, jolla harmaita on mahdollisesti peitetty.

1. Kms tame frizz smoothing reconstructor / 30 e

Käytän karheankiharoihin hiuksiini aina naamioita, koska muuten päässäni on risukasa.

Tämä naamio tuntui kevyeltä, ja mietin, riittääköhän teho. Tuotteen kun luvataan pehmentävän huonokuntoisimmatkin hiukset. Yllätys oli iloinen viiden minuutin saunahoidon jälkeen. Tuote tehosi paremmin kuin edellinen, tuhdimman tuntuinen naamio. Silti ainetta ei tarvinnut hinkata pois hiuksista.

Myös hiusten harjaaminen oli sujuvampaa kuin aikaisemmin. Luottotuote.

Testaaja: Liina, 45

Kms tame frizz smoothing reconstructor

Kms tame frizz smoothing reconstructor. Valmistaja

2. Gold Luxury / 25 e

Hiukseni ovat voimakkaasti vaalennetut ja latvoista kuivat. Pesun jälkeen ne katkeilevat herkästi kammattaessa.

Käytin naamiota jokaisen pesun yhteydessä. Hiuksista tuli helposti kammattavat, niihin tuli pehmeyttä ja kiiltoa. Latvat eivät juurikaan enää hapsota. Tuotteessa on mieto, hieman ylellinen tuoksu. Naamio levittyi hiuksiin hyvin ja se oli helppo huuhdella pois.

Kokeilun ansiosta minusta tuli ahkerampi hiustenhoitaja. Tuotteen hinta-laatu-suhde on hyvä, purkki on riittoisa ja iso.

Testaaja: Kaija, 51.

Gold Luxury

Gold Luxury. Valmistaja

3. Maria Nila pure volume / 29 e

Arjessa olen laiska käyttämään hiusnaamioita, sillä niiden pitäisi sentään antaa muutaman minuutin vaikuttaa hiuksissa. Niinpä tämäkin naamio on käytössä viikonloppuisin. Se lupaa tuuheuttaa ohuita hiuksia.

Koostumus on hyvä ja tuoksu mukavan mieto. Tuote hoitaa selvästi. Tuuhentumista en muutaman viikon käytön jälkeen vielä huomaa, mutta ei se myöskään latista tukkaa, niin kuin jotkin hiusnaamiot tekevät.

Testaaja: Eeva, 53

Maria Nila pure volume

Maria Nila pure volume. Valmistaja

4. Elvital extraordinary oil / 4,80 e

Hoitotuotteiden kanssa saa aina tasapainoilla: tuuheuttavat tekevät hiukseni harakanpesäksi, hoitavat taas lättänäksi. Odotin tältä naamiolta jälkimmäistä vaikutusta, koska se tuntui sormiin voimaisen paksulta. Vaan miten kävi?

Ensimmäisellä kerralla tein tehohoidon. Hieroin tuotetta kuiviin hiuksiin hetkeksi ennen sampoopesua, pesin ja käytin vielä hoitoaineena. Lopputulos oli täydellinen: pehmeät, hoidetut, kuohkeat hiukset. Tämä naamio jää käyttöön. Bonuksena se tuoksuu ihanasti kookokselle.

Testaaja: Sanna, 52

Elvital extraordinary oil

Elvital extraordinary oil. Valmistaja

Artikkeli on julkaistu ensi kerran Kotilääkärissä 3/19.

Kiinnostuitko? Tilaa Kotilääkäri-lehti

X