Käsivoiteet testauksessa

Jaa artikkeli
Käsivoiteet testauksessa

Käsiään ahkerasti käyttävät lukijamme testasivat viisi kohtuuhintaista voidetta.

Käsivoiteet testauksessa

Eeva-Liisa Heikkinen, 74, eläkeläinen, käsityöharrastaja. – Joudun käyttämän käsivoiteita useita kertoja päivässä ja usein käytän päivälläkin ohuita käsineitä, jotta sormenpäät eivät menisi aivan rikki.

Merja Österman, 62, maanviljelijä. – Käteni ovat jatkuvasti kovassa käytössä.

Kristiina Peltonen, 53, kehitysvammaisten hoitaja. – Käteni ovat jo vuosikausia olleet yli seitsemänkymppiset! Ne joutuvat koville jatkuvan desinfiointiaineen käytön ja pesujen vuoksi. Ison pihan puutarhatyöt eivät tietenkään paranna tilannetta.

Helena Murtovuori-Rapi, 58, vihannestukkuri. – Olen kuorinut, pilkkonut, pessyt ja pakannut juureksia ja vihanneksia vuosikymmeniä. Olen lastannut vihanneksia kylmissä tiloissa paljain ja useimmiten kostein käsin, ja lopputuloksen kaikki näkevät.

Pisteitä annettiin yhdestä viiteen.

Ainut tuoksuton – Neutrogena Norwegian Formula Hand Cream Unscented. 5 e / 50 ml

NeutrogenaLupaus: Tuoksuton voide sisältää 40 prosenttia glyseriiniä, joka kosteuttaa ja suojaa ihoa tehokkaasti. Tiivistetyn koostumuksen ansiosta yhdestä tuubista riittää yli 200 käyttökertaan.

Tuoksu: Ihanaa, ihanaa, ainoa tuoksuton voide!

Koostumus: Tämä on ihana, aivan superhellivä, imeytyy heti. Levitettäessä tuntui, että iholle jää harmaa kalvo, mutta se häipyi lähes saman tien. Ei tahrannut paperitöissä. Vaseliinimainen, täytyy laittaa tosi vähän. Kädet huuhdottava ennen aamutoimia, jos ne on rasvannut yöksi.

Tulokset: Miten voi vanhan ihmisen iho tuntua näin hoidetulta ja pehmeältä? Hieman tahmea tuntu jäi iholle, mutta ei onneksi kuitenkaan kiiltävää jälkeä. Kosteutti erinomaisesti ja teki ihon ylellisen pehmeäksi, vaikutus säilyi myös yön yli aamuun.

Muuta: Minulle täydellinen, joten pisteitä tulee viisi. Mummon käyttämä voide.
Eeva-Liisan ja Kristiinan suosikki, kummaltakin täydet 5 p.

Imeytyy yks kaks – Ziaja Goat’s Milk Tehohoito käsille. 6,95 e / 50 ml

 ZiajaLupaus: Kuivalle ja erittäin kuivalle ja aikuiselle iholle. Vaalentaa ja ehkäisee pigmenttilaikkuja. Ravitsee ja pehmentää käsiä. Imeytyy nopeasti. Sisältää luonnollisen UV-suojan.

Tuoksu: Mieto. Hyvä ja miellyttävä. Liian parfyyminen. Koira piti tuoksusta.

Koostumus: Ihanan pehmeää ja hyvin levittyvää. Sormenpäiden iholleni levitettäessä tulee hoitava tuntemus. Voidemainen, ehkä vähän paksu, levittyy kuitenkin tyydyttävästi ja imeytyy suhteellisen nopeasti. Jättää kalvomaisen pinnan. Imeytyi nopeasti ja jätti kädet mataksi, ei tahrannut papereita.

Tulokset: Keskitasoa parempi voide. Kädet mukavan pehmeät ja kosteutetut levityksen jälkeen ja vielä aamullakin iltarasvauksen jälkeen. Miellyttävä kokemus.

Muuta: Ostaisin, jos tätä myytäisiin kotikaupungissani Lappeenrannassa.
Merjan ja Helenan suosikki, kummaltakin täydet 5 p.

Hoitaa haavoja – Yves Rocher Riché Creme. 15,90 e / 50 ml

Yves RocherLupaus: Täyteläisessä, ravitsevassa voiteessa on kuusi ylellistä kasviöljytiivistettä, jotka sisältävät runsaasti rasvahappoja ja tärkeitä vitamiineja. Niillä on kaksinkertainen anti-age-vaikutus: iän merkit silottuvat, rypyt ja juonteet madaltuvat, ja iho saa tehokasta hoitoa.

Tuoksu: Tuoksu ei ole niin paha, mutta ei miellyttäväkään. Turhan voimakas tuoksu minulle, ärsytti tuoksuttomuuteen tottunutta ja leijaili nenässä koko ajan.

Koostumus: Levittyi ja imeytyi hyvin. Ei jäänyt tahmean tuntuiseksi iholle, miellyttävä. Imeytyi nopeasti, mutta jätti kädet ikävän kiiltäviksi ja rasvaisiksi. Myös kirjoitushommissa teki paperiin rasvaisen tunnun. Imeytyy huonosti, kämmenet on pyyhittävä paperiin päiväkäytössä. Jää vain pintaan, ei imeydy kynsinauhoihin eikä kämmenselän ohueen ihoon.

Tulokset: Aamulla sormenpääni olivat hieman pehmeämmän tuntuiset, eikä haava peukalossani enää aristanut. Käytin voidetta päivisin pari kertaa ohuelti, illalla reilummin. Haavauma parani kolmessa neljässä päivässä. Olen todella ihmeissäni voiteen hoitavasta tehosta. Kädet tulivat mukavan pehmeiksi levityksen jälkeen, ja etenkin aamulla iho oli kosteutettu ja pehmoinen.

Muuta: Hyvä verkkokauppa. Iltakäyttöön käsineiden kanssa.

Tuntuu linjamentilta – Weleda Pomegranate Regenarating Hand Cream. 14,10 e / 50 ml

WeledaLupaus: Täyteläisen käsivoiteen tuoksu rentouttaa ja hyväilee aisteja käyttöhetkellä häipyäkseen nopeasti, joten tuoksuille herkätkin voivat nauttia siitä. Sertifioitu, luomulaatuinen granaattiomenan siemenöljy pehmentää ihoa ja toimii ikääntymisen merkkejä vastaan. Kylmäpuristetut öljyt ja luonnolliset kasviuutteet pitävät kätesi pehmeinä ja kauniina koko päivän.

Tuoksu: Lääkemäinen. Jotenkin voimakas, silti miellyttävä, vaikka en jatkuvasti pysty käyttämään näin tuoksuvaa voidetta.

Koostumus: Hyvin juokseva, notkea tuote, joka tuntuu entisaikain linjamentilta, niin lääkemäinen vaikutelma. Tahraamaton. Imeytyi nopeasti. Ohut koostumus. Jättää sileän pinnan, kun pyyhkäisee isommat pois. Ehkä yökäyttöön. Miellyttävän paksu, voidemainen.

Tulokset: Sormenpäissäni hivelevän hyvä olo, kuin lääkettä. Käytän mieluusti pidempäänkin. Iho jää miellyttävän pehmeäksi ja mattapintaiseksi. Iltarasvauksen jälkeen vaikutus säilyi aamuun saakka.

Muuta: Huono metallituubi. Tuoksu pudotti pisteet neljään.

Ruusuntuoksua – Bottega Verde Chilenruusu Tehokäsivoide, jonka mukana puuvillahansikkaat. 13,10 e / 75 ml

Bottega Verde Lupaus: Estää ihon halkeilua, punoitusta ja kuivumista. Suojaa kynsinauhoja ja tekee käsistä pehmeät. Sisältää pehmentävää oliivia ja karitevoita sekä uudistavaa chilenruusuöljyä.

Tuoksu: Aivan liian voimakas. Erittäin vahva ruusuntuoksu. Ällöttävän kukkaismainen.

Koostumus: Täyteläinen ja tuhti. Jätti iholle suojaavan kalvon. Jätti kädet pehmeiksi ja samettisiksi. Imeytyi nopeasti. Jätti käsiin vahamaisen pinnan.

Tulokset: Teki kädet ihanan samettisiksi. Illalla levitetyn voiteen vaikutus jatkui pitkälle aamuun saakka.

Muuta: Mukana tulevat puuvillahanskat olivat kätevät yökäytössä. Suojaava vaikutus jatkui parin pesukerran jälkeenkin. Kammottava tuoksu laski muuten hyvän voiteen pisteet.

Lue lisää Vivasta 5/2013!

Tiedustelut: www.bottegaverde.fi 044 7599757, www.ziaja.fi ja www.facehelsinki.fi Face Helsinki 040 562 2250, www.neutrogena.fi +800 855 000 00, www.weleda.fi Natcos Oy 020 752 9900, www.yvesrocher.fi (09) 615 16

Teksti: Satu Varjonen
Kuvat: Tommi Tuomi

Kiinnostuitko? Tilaa Viva-lehti

X