Kauneudenhoitoa ekologisesti – Nämä hemmottelutuotteet hellivät ja kaunistavat

Jaa artikkeli
Kauneudenhoitoa mökillä ekologisesti
© istockphoto
Valitsimme hemmotteluun sopivia ekologisia tuotteita.

Sopiva määrä. Parempi valita muutama tuote kuin haalia hyllyntäytteeksi turhia purkkeja. Määrää on helppo säädellä, jos valitsee sellaiset tuotteet, että ne sopivat koko perheelle tai ainakin perheen aikuisille.

Tuoksu on yksi tärkeimmistä ominaisuuksista, jotka ohjailevat valintojamme. Esimerkiksi mökillä luonnon helmassa mieto, luonnollinen tuoksu tuskin ärsyttää yhtä paljon kuin esimerkiksi esanssisen keinotekoinen makeus.

Isot tuotekoot ovat ekologisia ja isosta sampoopullosta riittää pesuainetta useammalle pesijälle ja moniin saunahetkiin koko kesän ajan. Samalla tulee kokeiltua tuotetta kunnolla. Juuri mökillä voi vaikka tehdä turvenaamion vartalolle, kun ei tarvitse pelätä sotkemista.

Kauneudenhoitoa mökillä ekologisesti

Pehmeä, manteliöljyä ja sheavoita sisältävä vartalovoi levittyy hyvin. tuoksuu metsältä. Hetkinen, mänty ja bergamotti. 60 ml 33 €. Valmistaja

Ekologista totta kai. Hemmottelevien mökkituotteiden kuten muidenkin tuotteiden on hyvä olla sellaisessa pussissa, purkissa tai pullossa, jonka voi kierrättää.

Tieto ja ohje kierrätettävyydestä on painettu pussin, pakkauksen sekä pullon tai purkin kylkeen. Jätteet lajitellaan sitten lasinkeräykseen, muovijakeeseen ja niin edelleen. Ja vaikka silloin ennen tyhjät purkit saatettiin nakata jopa järveen, niin sellaista ei enää tehdä.

Kysy paikkakuntasi jäteasemalta tai kierrätyskeskuksesta, mihin kierrätettävät jätteet voi viedä.

Ekologista kauneudenhoitoa

Kosteuttava, korjaava ekosampoo ja -hoitoaine sopivat vegaanillekin. attituden Super leaves -sampoo 473 ml 13 €, hoitoaine 240 ml 13 €. Kehäkukka-porkkanaöljy rauhoittaa ja jättää ihon suloisen pehmeäksi. Se sopii myös limakalvoille. Frantsila 30 ml 24,60 €. Valmistajat

Monen tuotteen pullo tai purkki valmistetaan kierrätetystä muovista. Jotta muovia saadaan kiertoon ja materiaalia pakkauksiin, hoidetaan osuutemme ja viedään muoviroska sitä varten olevaan keräysastiaan.

Hemmottelu tuntuu iholla ja vaikuttaa aivojen mielihyväkeskukseen. Jo kosketus aktivoi.
Erityisen rentouttavaa kosketuksen ohella on lämpö, kuten jokainen kuumakivihieronnassa ollut tietää. Saunankiukaasta kiviä ei kannata tempaista. Pyöreät ja litteät kivet ovat parhaat, ja jos niitä pitää riittävän pitkään kuumassa vedessä ja asettelee sitten varoen iholle, lämpö vaikuttaa ihanasti.

Tuoksuista rentouttavat erityisesti sitruksiset kuten neroli, bergammotti, mandariini ja limetti. Ruusu, jasmiini ja laventeli ovat suosittuja tuoksuja, joskaan kaikki eivät niistä pidä. Mökille sopivat läheisen luonnon tuoksut kuten mänty tai kataja.

Parasta hemmottelua on rauhoittaa hetki ja olla. Jos ihoa hieroo, se kannattaa tehdä rauhallisin verkkaisin liikkein.

Ekologista kauneudenhoitoa

Ekologinen partahöylä kestää. Vaihtoterät voi kierrättää. Mühle r89 rosegold 34 €. terät 10 kpl 4 €. Hemmottelua niki newdin tuorekosmetiikalla. Kesäksi mökille riittoisat skin silk -öljyseerumi, 10 ml 65 € ja -ihovoide 15 g 70 €. Valmistajat

Artikkeli on julkaistu ensi kerran Kotilääkärissä 7/19.

Kiinnostuitko? Tilaa Kotilääkäri-lehti

X