Kehystä kauneutesi silmälaseilla

Jaa kaverilleTilaa Seura

Silmälaseilla voit naamioida silmäpussisi, ja uusilla kehyksillä saat vaihtelua ilmeeseesi.

46085879_XXL

Silmälasinkehykset tekevät saman naisen kasvoille kuin parta miehelle. Parhaimmillaan hienosti muotoiltu parta kätkee esimerkiksi olemattoman leuan. Silmälasinkehyksillä taas voit naamioida silmäpussisi ja rupsahtaneet yläluomesi.

Mutta siellä missä on mahdollisuus, on myös uhka: kuten holtittomasti rehottava tai viuruna liehuva parta, myös väärin valitut kehykset voivat pikemminkin tuhota vaikutelman kuin parantaa sitä.

 

Tässä kehysvinkit silmäpussiongelmiin. Varsinkin kehyksettömiä ja hyvin hentoja kehyksiä on syytä välttää. Näin häivytetään silmäpussit ja tummat silmänaluset:

”Kehyksen alareunan tulee kaareutua silmäpussien päältä. Mielellään kehyksen reuna saa olla hieman paksumpi ja tummempi, jotta se myös peittää. Plus-linssien käyttäjän tulee olla erityisen varovainen, ettei korosta entisestään tummia silmänalusia tai silmäpusseja”, opastaa Specsaversin tuotejohtaja Tanja Korteniemi.

Entä riippuvat yläluomet, jotka nekin ovat monelle aikuiselle naiselle tutut?

”Jos kehyksen linja on hieman ylöspäin kaareutuva, saadaan sillä hienoinen facelift aikaiseksi. Alaspäin kaareutuvia muotoja tulee tällöin välttää”, Tanja Korteniemi muistuttaa.

Myös liukuvärjätty yläreunastaan alareunaa tummempi linssi piilottaa mukavasti roikkuvaa yläluomea.

 

Entä meikki? Silmälasipäiden meikkivinkit tulevat tällä kertaa suoraan Amerikasta!

Miehemme maailmalla eli Hollywoodiin asettunut suomalainen meikkitaiteilija Riku Campo opastaa:

”80-luvulla naisia kehotettiin korostamaan linssien takaisia silmiään reippaalla meikkikerroksella. Mielestäni kyseessä oli pelkkä myytti. Tämän päivän silmälasipää pitää homman yksinkertaisena. Liioittelemalla saatat nimittäin luoda tahtomattasi vaikutelman Dame Ednasta!”

Mehän muistamme takavuosien televisiotähden, australialaisen näyttelijä Barry Humpreyshin luoman liilatukkaisen kimaltavakehyksisen ja iloluontoisen diivan.

 

Riku Campo kannustaa naisia rohkeuteen kehysvalinnoissaan, mutta muistuttaa, että esimerkiksi hyvin voimakkaiden punaisten muovikehysten pariksi ei enää tarvita punaisia huulia. Samoin vahvojen mustien kehysten kanssa voimakas silmämeikki näyttää liian ”ruuhkaiselta”.

”Hyvä idea silmälasipäälle on kuljettaa aina mukanaan meikkivoidepuuteria. Sillä on helppo siistiä niitä ihoalueita, joita kehykset koko ajan koskettavat”, Riku vinkkaa.

”Jos käytät erittäin voimakkaita plus-linssejä, ne suurentavat silmiäsi vähän liikaa. Silloin kajal-väri on ystäväsi: levitä mustaa tai tummaa kajalia luomien sisäreunoihin ylös ja alas. Tumma väri saa silmän näyttämään pienemmältä. Jopa kevyt ”smoky eyes” -meikki, jossa on vähän voimakkaammin tummaa luomiväriä rajaamassa silmiä, on paikallaan”, hän kertoo ja jatkaa:

”Vastaavasti miinuslasien käyttäjä voi ”suurentaa” linssien pienentämiä silmiään käyttävällä mustan kajalin sijasta valkoista tai vaalea kajalia sisärajaukseen. Lisää vielä tummaa luomiväriä aivan yläripsien rajaan ja alaripsien alle ulkokolmannekseen. Ripsien taivuttaminen ennen ripsiväriä avaa sekin katsetta”, Riku neuvoo.

 

Kajal-kynä eroaa tavallisesta meikkikynästä. Kajal-kynä on pehmeämpi ja rasvaisempi kuin napakka meikkikynä, joten sitä on helppo levittää luomen sisäreunaan.

Ilta- tai juhlameikkiin Riku Campo suosittelee pikkuisen hohdetta:

”Lisää hiukan väritöntä tai norsunluunvaaleaa hohdeväriä silmien sisänurkkaan. Se antaa vaikutelman suuremmista silmistä. Vähemmän on enemmän tässäkin asiassa.”

 

Minäkin käytin vahvoja miinuslaseja varhaisesta teini-iästä viisikymppiseksi. Kosmetiikan orjana kävin tietysti miinuslinssieni takana läpi kunkin meikkisesongin lookit.

Viisikymppisenä silmissäni todettiin harmaakaihi. Kun samentuneet mykiöni vaihdettiin muovisiin kahdessa noin vartin kestäneessä kivuttomassa operaatiossa, oli tunnelma suorastaan riehakas: Minähän näen ilman silmälaseja!

Intoa himmensi tietysti sittemmin peilikuvani, jonka näin ensi kertaa vuosiin ilman laseja.

Jokainen ryppy ja vekki näkyi, eikä entinen meikkityylikään enää passannut.

Onneksi opin viimeistelemään meikin värivoiteen levittämisen jälkeen taputtelemalla silmien seudulle ohutta peiteväriä.

Suosittelen laseilla ja ilman!

Strasseja ja kuoseja

”Kehysasiantuntija katsoo asiakasta objektiivisemmin kuin läheinen, hän tuntee trendit ja uskaltaa ehdottaa myös uusia värisävyjä tai väriyhdistelmiä. Tule siis liikkeeseen avoimin mielin sellaisena kuin olet. Älä ehosta enemmän kuin tavallisesti. Ole rohkea kokeilemaan uutta ja anna silmälle aikaa totutella muutokseen. Jos näön heikkous vaikeuttaa silmälasien valintaa, kysy koelinssejä, jos et ole aiemmin käyttänyt piilolinssejä”, neuvoo tuotejohtaja Tanja Korteniemi Specsaversilta. Syksyllä kehysvärit tummenevat kirkkaista lämpimämpiin. Kehyksissä on pieniä strasseja ja painokuoseja.

Kotilääkäri 9/2016

Kiinnostuitko? Tilaa Kotilääkäri-lehti

X