Kahden sukupolven suru – ”Meistä ei tule koskaan isovanhempia”

Jaa artikkeliTilaa Seura
Lapsettomuus on koko elämän mittainen suru. © Colourbox
Poikamme ilmoitti, että hän ei pysty saamaan lasta vaimonsa kanssa. Se on iso surunaihe heille, mutta myös meille isovanhemmille.

Kysymys

Poikamme ilmoitti, että hän ei pysty saamaan lasta vaimonsa kanssa. Se on iso surunaihe heille, mutta myös meille isovanhemmille. Poikamme on meidän ainokainen. Miten me isovanhemmat voimme käsitellä pojan lapsettomuuden meille aiheuttamaa surua?

Pettyneet

 

VASTAUS

Elämä ei yleensä suju kaikkien toiveidemme mukaisesti. Joudumme elämämme aikana luopumaan monista toiveista, odotuksista ja tärkeistä ihmissuhteista. Luopuminen taas tarkoittaa surua. Meidän on surtava menetyksemme, jotta voimme taas uskoa tulevaisuuteen ja elää omien toiveiden mukaista elämää.

Lapsettomuus ja isovanhemmuuden menetys on yksi isoista pettymyksistä, joka aiheuttaa surua. Kuten toteatte, suru pitää käsitellä eli surra pois, jotta ette juutu menneisyyteen. Surematon suru voi myös sairastuttaa. Onneksi suru on luonnollinen prosessi, joka tapahtuu itsestään, kun sille annetaan tilaa. Kyse on ennen kaikkea tunteiden jakamisesta ja niiden läpikäymisestä

FB_logo    Jaa juttu Facebookissa

Twitter_icon    Jaa juttu Twitterissä

Seura_Logo

   Tilaa Seura

Tee edes nämä!

  • Kirjoittakaa jäähyväiskirje isovanhemmuudellenne. Lukekaa kirjoittamanne kirje toisillenne.

  • Muistelkaa omaa vanhemmuuttanne – sen hyviä ja huonoja aikoja elämässänne viikoittain.

  • Pitäkää surujuhla isovanhemmuuden menetykselle. Surujuhlaan kuuluvin menoin.

X