Mikä auttaa kosteuttamaan talven kuivattamaa ihoa? – Testasimme 4 tehoseerumia

Jaa artikkeliTilaa Seura
Testasimme 4 tehoseerumia
© Valmistajat
Seerumia voi käyttää jatkuvasti tai kuuriluontoisesti ja apua siitä on esimerkiksi silloin, kun tarvitaan hoitoa erityiseen ongelmaan kuten ihon sameuteen.

Mitä varten seerumia kannattaisi käyttää? Ainakin siksi, että seerumeissa on tiiviissä muodossa tehokkaita ainesosia. Pari tippaa riittää kerralla.  Parhaimmillaan seerumi tehostaa kosteuttavan tai hoitavan voiteen vaikutusta.

Oikea seerumi omalle iholle löytyy, kun ensin tietää ihotyyppinsä. Onko se kuiva, rasvoittuva vai normaali? Virve Fredman neuvoo korealaiseen ihonhoitoon opastavassa kirjassaan Täydellinen iho (Wsoy), miten sopiva seerumi löytyy.

”Muun muassa kosteuden iholla säilyttävät glyseriini, skvalaani, keramidit, karitevoi ja kollageeni sekä erilaiset öljyt ovat kuivan ihon ystäviä.”

Rasvoittuvan ihon seerumeihin sopivat teepuu, propolis ja hunaja. Sameaa ihoa kirkastavat C-vitamiinia ja muita antioksidantteja sisältävät seerumit.

Seerumilta ei kannata odottaa ihmeitä hetkessä. Paras tulos saadaan pidemmän ajan kuluessa.

1. Dr Schrammek Time Control RetiNight Essence / 30 ml 125 €

En ole aiemmin käyttänyt tehoseerumeja. Näin 50+ iässä talvi on koettelemus kasvojen iholle. Tiukimpien pakkasten aikaan tavallinen päivä- ja yövoide yhdistelmäni ei kosteuta riittävästi, ja iho alkaa kutista ja kiristää.

Yöksi laitettavan seerumin avulla selvisin pakkasista ilman kutinaa. Iho pysyi kimmoisana ja elastisena. Bonuksena iho oli silkkisempi ja sileämpi kuin koskaan. Aion turvautua seerumiin myös ensi talvena.

Testaaja: Sanna, 52.

Dr Schrammek Time Control RetiNight Essence ja Dermalogica biolumin-c serum

Valmistajat

2. Dermalogica biolumin-c serum / 30 ml 103 €

Kosmetologien käyttämä amerikkalaisen Dermalogica-sarjan seerumi on tyyris, mutta se todellakin kirkastaa ja kiinteyttää ikääntyvää ihoa. Seerumia levitetään puhtaalle iholle aamuin illoin. Tuote on miellyttävä käyttää, pipetillä annostellen pullosta saa tarvittavan määrän seerumia. Tuote on melko riittoisa.

Tämä on paras kokeilemaani seerumi tähän mennessä. Ehkä sitä on helpoin ostaa nettikaupasta.

Testaaja: Helena, 60.

3. BTB13 Sensitive Seerumi / 30 ml 68 €

Seerumin teho perustuu BTB13-yhdisteelle, jonka pitäisi vahvistaa ihoa, lievittää kutinaa ja parantaa kosteustasapainoa. Lupaukset tuntuvat vahvoilta, kun levittää kasvoille vetistä kalvoa. Tuotteen pitäisi olla hajuton, mutta siinä on outo tuoksu.

Parin viikon jälkeen täytyy sanoa, että ehkä lupauksissa on perää. Levitin seerumia aamuin illoin, ja kuiva ihoni pehmentyi sekä punakkuus väheni.

Testaaja: Liina, 44.

BTB13 Sensitive Seerumi ja Novexpert Booster Serum

Valmistajat

4. Novexpert Booster Serum / 30 ml 50 €

Minun rutikuivalle iholleni öljymäinen ja täyteläinen seerumi sopi hyvin. Pidin sen lääkemäisestä hoitavuudesta. Seerumi ei imeytynyt ihoon lupauksen mukaisesti hetkessä, mutta parin tunnin sisällä kyllä. Käytin seerumia pääasiassa iltaisin enkä tarvinnut muuta kosteutusta.

Iho tuntui käytön jälkeen pehmeämmältä, mutta en huomannut seerumin vaikuttavan ryppyihin tai juonteisiin erityisemmin. Sopii hyvin kuuriluontoisesti talven kuivattamalle iholle.

Testaaja: Sanna, 51

Kuvat: Valmistajat

Artikkeli on julkaistu ensi kerran Kotilääkärissä 4/19.

Kiinnostuitko? Tilaa Kotilääkäri-lehti

X