Miten rikkoutunut naapurisopu saadaan palautettua?

Jaa artikkeli
Naapurisopu korjaantuu usein avoimella keskustelulla. © Colourbox
Joskus naapurusten riitoja, pieniäkin, viedään käräjäoikeuden käsittelyyn. Joskus naapurisopu löytyy ulkopuolisen sovittelijan avulla.

Kysymys

Miten naapurisovun saa palautettua, kun se on rikkoutunut?

Naapuri

Vastaus

Ei ole ennenkuulumatonta, että naapurisopu rikkoontuu. Epäsopuun on isompia ja pienempiä syitä. Yleensä kyseessä on tilanne, jossa toinen tai molemmat naapurukset ovat loukkaantuneet erimielisyyden käsittelyssä. Toisin sanoen ristiriidan ratkaiseminen on epäonnistunut.

Joskus naapurusten riitoja, pieniäkin, viedään jopa käräjäoikeuden käsittelyyn. Toisaalta on niin, että joskus ulkopuolinen sovittelija voi auttaa ulos tilanteesta niin, että kumpikaan ei koe hävinneensä.

Jotta asianne edistyisi, on jonkun tehtävä aloite sovun palauttamiseksi. Keskustelu kannattaa aloittaa vetoamalla järkisyihin, sillä loukkaantuneen ihmisen tunteet voivat muodostua keskustelun ongelmaksi.

Aloitteen voi aivan hyvin tehdä vaikka kirjeellä tai sähköpostilla. Puhelinsoittokin on suositeltava. On tärkeää varoa sohaisemasta ”muurahaispesää”.

 

Tee edes nämä

  • Ole sinä tämän tarinan sankari ja tee aloite sovun palauttamiseksi.

  • Kerro toiselle osapuolelle, että pidät häntä arvossa ja haluat teille normaalit naapuruussuhteet.

  • Voit edesauttaa asiaa jollakin sopivalla lahjalla, kuten kahvipaketilla, itse leivotulla leivällä tai muulla sellaisella.

    Lue myös:

    Mitä voin tehdä: Naapurien äänekäs riitely häiritsee

X