Mikä muutos! Näin helposti kavennat vaatteilla vyötäröltä monta senttiä

Jaa kaverilleTilaa Seura
Viva-lehdessä vierailee lukija, joka haluaa muuttaa tyyliään.
Hiussävyn kirkastuminen muutti Marjatta Kantojärven vaatteiden värimaailman. © Tommi Tuomi / Otavamedia
Marjatta ”Jatta” Kantojärven hiukset kiiltävät nyt yhtä vaaleina kuin nuoruusvuosina. Pukeutumiseen hän toivoi värikästä sporttisuutta.

Marjatta Kantojärvi tuli muuttujajutun kuvauksiin Vantaalta.

Huulipuna ja huivit ovat minun konstini värittömyyteen. Vaikka veisin vain roskat ulos, huulet pitää olla aina punatut. Värikkäillä huiveilla taas piristän tylsää vaatetta tai peitän liian avonaisen pääntien”, kertoo eläkkeellä oleva toimistoassistentti Marjatta Jatta Kantojärvi, 70, Vantaalta.

Marjatta kuvailee itseään mukavuudenhaluiseksi pukeutujaksi. Hän välttelee mekkoja ja viihtyy neuleissa. Nyt olisi kiva saada vinkkejä rennon värikkääseen tyyliin, joka sopii nykyiseen elämään. Eläkeläisen päivät täyttyvät nopeasti monenlaisella tekemisellä, joista lähellä sydäntä on marttayhdistys.

”Liityin toimintaan mukaan kymmenen vuotta sitten. Menin räntäsateella Martinlaakson Marttojen myyjäisiin. Tilaisuudessa oli tosi mukava ja lämmin tunnelma. Ostin arpoja ja kysyin paikalla olleelta myyjältä, miten Marttoihin liitytään. Myyjä vastasi, että kävele vain ovesta sisään, niin minäkin olen aikanani tehnyt.”

”Kontollani on oman ryhmämme Facebook-sivut. Uudenmaan Martat on kovaa vauhtia siirtymässä verkkoon.”

Martat järjestävät erilaisia retkiä ja konserttikäyntejä. Helsingissä Lapinlahden osoitteessa on ruoka-, käsityö- ja puutarhakursseja yhdistyksen jäsenille ja kaikille aiheista kiinnostuneille.

Oikeat värit saivat silmät loistamaan

Hiussävyn kirkastuminen muutti Marjatan vaatteiden värimaailman kirkkaaksi. Puhtaat, viileät siniset ja pinkit saavat Marjatan silmät loistamaan ja ihon näyttämään heleältä. Kovat, tummat värit lähellä kasvoja tuovat juonteet esille ja tekevät ilmeen väsyneeksi.

Marjatta on kookas ja pitkä. Vartaloa saa napakoitettua tukevilla alusvaatteilla. Kannattaa panostaa hyviin rintaliiveihin ja korkeavyötäröisiin alushousuihin. Myös rintaliivitopit ovat käteviä. Vaatteet laskeutuvat niiden päällä kauniimmin.

Vyötärön ympärille kerääntyneet sentit saa häivytettyä myös avonaisina pidetyillä jakuilla ja housujen päälle puetuilla puseroilla. Kuviolliset vaatteet toimivat hyvin hämääjinä. Vaatteissa on hyvä olla tarpeeksi leveyttä myös takana, etteivät vartalon ääriviivat piirry vaatteiden läpi.

Marjatalle sopivat hyvin pitkät neuletakit ja lantion peittävät neulepuserot. Kannattaa välttää avonaisia päänteitä, joissa niska jää paljaaksi. Pääntien on paras ulottua kaulajuureen asti. V:n muotoinen, ei liian syvä on pukevin muoto.

Vinkit Marjatalle

Vaatteet laskeutuvat kauniimmin, kun alla on tukea antavat alusvaatteet.

Pidä värimaailma puhtaana ja vältä murrettuja sekä kovia sävyjä.

Vältä avonaisia, niskan paljaaksi jättäviä päänteitä. Kasvoja imartelevat kaulukset ja v-pääntie, joka myös pidentää kaulalinjaa.

Rusetti niskassa

Mustavalkoisen viskoosipuseron juju on takana, 150 e, Marimekko. Housut 50 e, Noom. Hattu 39 e, Lassessor. Valkoiset tennarit 159 e, DL Sport. Pinkki kaulakoru 39 e, Masai.

Hehkeänä pinkissä

Kietaistava neuletakki on puuvillaa 50 e, KappAhl. Silkkipusero 140 e, Gerry Weber. Housut 180 e, Ril´s. Kaulakoru 25 e, Bijou Brigitte. Avokkaat 159 e, Peter Kaiser. Laukku 429, Balmuir.

Hoikentavat linjat

Kuviollinen viskoosimekko 50 e, KappAhl. Neuletakki 149 e, Masai. Sukkahousut 10 e, Lindex. Tennarit 100 e, Steve Madden. Laukku 130 e. Guess. Kehykset 580 e, Blake Kunamaar.

Pallokuosissa

Takaa pidempi neule 50 e, Zhenzi. Pilkkuhousut 55 e, Noom. Pallopaita 30 e, KappAhl. Tennarit 145 e, Unisa. Laukku 359 e, Coccinelli. Spartan Sport kello 449 e, Suunto.

Lämpöä neuleesta

Sähkönsininen neuletakki 140 e, Ril´s. Pusero 130 e, Ril´s. Housut 125 e, Ritva Falla Shop. Nilkkurit 210 e, Red Shoe. Kaulakoru 70 e, Klingel. Sormus kuvausrekvisiittaa.

Vilpoista pellavaa

Pellavajakku 149 e, One with Nature. Pusero 55 e, Zhenzi. Housut 119 e, Persona. Kaulakorut à 39 e, Masai. Huovutettu kaulakoru 19 e, Wandante. Kengät Marks&Spencer 60 e.

Kosteutta iholle ja huulille

Meikkitaiteilija Haije Sundqvist antoi Jatalle pari monelle muullekin sopivaa ihonhoitovinkkiä.

”Jatalla on kuiva iho, joka tarvitsee paljon kosteutta. Hänen kannattaisi ottaa kasvojen iholle naamiokuuri. Nyt on hyviä yönaamioita, jotka voi jättää iholle kuin yövoiteen. Yönaamioita on monella sarjalla.”

Ihon suojaaminen on myös erittäin tärkeää, etenkin, jos kasvoilla on pigmenttiläiskiä. Ihonvärin tasoittamiseen sopii päivävoiteen päälle siveltävä sävytetty primeri kuten NYX:n Makeup Soft Tinted Primer. Myös CC-voide tasoittaa ihon väriä ja antaa kasvoille hehkua kuten Lumenen CC-voide.

Hiuksiin tukea ja tuuheutta

Hiusta on mukavasti, mutta se on pehmeää. Pohjalla on permanenttia”, kuvailee kampaaja Markku Ruotsalainen Jatan hiuksia ennen muutosta.

”Hänen hiuksensa ovat helpot laittaa. Haaste on saada kampaus pysymään, se että hiukseen saadaan tukea ja tuuheutta.”

Markku leikkasi Jatan hiukset sivuilta lyhyiksi ja porrastamalla niskasta, jotta kaula ja niska tulivat näkyviin. Väriksi hän valitsi murretun hunajan sekä platinan sävyjä, niillä leikkaus tuli hyvin esiin. Kun väriksi valitaan pieni tummuusero omaan hiukseen, ei tule tyvikasvuongelmaa.

Kasvokuvan tuotteet: Sininen silkkipusero 140 e, Gerry Weber, kehykset 259 e, Furla.

Kuvat: Tommi Tuomi / Otavamedia
Hiukset: kouluttaja Markku Ruotsalainen Miraculos, 0201 410 410.
Meikki: meikkitaiteilija Haije Sundqvist, 050 350 5172.

Tiedustelut: Guess, Marimekko/Sokos 010 766 5100, Blake Kunamaar/Espa Eyewear 050 357 5111, Balmuir 040 705 6353, Bijou Brigitte 09 753  1344, Coccinelli, DL Sport, Gerry Weber,  Noom, Persona, Peter Kaiser, Ril´s, Steven Madden/Stockmann 09 1211 , Furla/Framexa 09 509 5500, KappAhl/Marsaana Communications 09 2522 6200, Klingel.fi, Lassessor.fi, Lindex 020 142 2400, Marks&Spencer 010 766 5120, Masai 010 231 7620, One with Nature 040 506 5933, Red Shoe 09 604 670, Ritva Falla Shop 050 326 0336, Suunto 09 875 870, Unisa/infonisascandinavia.com, Zhenzi.

Juttu on julkaistu ensi kerran Vivassa 3/2018.

X