Näin saat juhlameikkiin pitoa – Hyödynnä kosmetologin viisaat vinkit

Jaa artikkeliTilaa Seura
Pitoa meikkiin
© 123RF
Asiantuntijan neuvoilla teet kauniin meikin, joka pysyy eikä lässähdä kesken juhlan.

Pito alkaa meikkipohjasta

Meikki kestää parhaiten, kun iho on hyvässä kunnossa. Koska näin ei aina ole, tulee valita tuotteet oman ihotyypin ja ihon sen hetkisen kunnon mukaan. Yhtä kaikille sopivaa sääntöä ei ole.

Aluksi iho puhdistetaan, sille taputellaan kasvovesi ja kevyt seerumi. Primeri tasoittaa ihoa ja parantaa meikin kestoa. Primerin päälle pannaan meikkipohja kuten jauhemainen mineraalimeikki, meikkipuuteri, nestemäinen meikkivoide, voidemainen meikkivoide tai CC-voide.

”Vältät rajat, kun levität meikkipohjan myös leuan alle”, Ida-Maria Rantala sanoo.

Zuii Organics primer

Ruusuvettä sisältävä ihoa rauhoittava Zuii Organics primer on väritön. 32,25 e.

La Roche-Posayn Ombre douce

La Roche-Posayn Ombre douce -luomiväriduon mukanaon värin kiinnittävä pohjustusaine. 19,90 e. 4 sävyvaihtoehtoa. Kesäkuussa apteekissa.

Korjaa meikkiä päivän aikana

Kun pohja on kunnossa, sille on hyvä rakentaa ja huoltaa rakennettua. Meikkiä kannattaa korjailla päivän mittaan, jos ja kun se sitä yleensä vaatii.

Rasvaisuutta hillitsevät sitä varten kehitetyt puuteripaperit. Niitä on monilla valmistajilla. Puuteria kannattaa levittää puuterisiveltimellä, sillä vipalla levitettäessä puuteria saattaa tulla liian paksu kerros.

Käsillä on syytä pitää myös peitevoidetta, jolla kriittisimpiä kohtia kuten näppyjä tai muuta punoitusta voi tarpeen mukaan peittää. Kuivaihoisen salainen ase on kosteuttava suihke. Sillä iho freesautuu hetkessä.

Sensain fresh face paper -puuteripaperit

Käsilaukkuun mahtuvat Sensain fresh face paper -puuteripaperit. 100 kpl 10 e.

Pidä meikkikerrokset ohuina

Jotta iho näyttäisi hyvältä, meikkivoide levitetään ohuelti koko kasvoille ja lisätään sen jälkeen kohtiin, joita pitää peittää enemmän. Ohut kerros on helpompi tehdä meikkisiveltimellä kuin sormilla. Puuterimainen mineraalimeikki levitetään kabukisiveltimellä.

Ohuiden kerrosten sääntö pätee meikkipohjan päälle pantavaan puuteriin: kevyt kerros irtopuuteria kiinnittää meikin. Jos voidetta ja puuteria on paksulti, kasvot näyttävät helposti kovassa auringonvalossa pakkeloiduilta. Pahimmassa tapauksessa runsas meikki alkaa kertyä juonteisiin.

Lavera fine loose powder

Irtopuuterista on apua, kun kiinnität meikin, teet silmämeikkiä tai punaat huulia. Lavera fine loose powder transparent 20,60 e.

Asiantuntijana kosmetologi, sairaanhoitaja Ida-Maria Rantala, ihohoitolalupaus.fi

Kuvat: Valmistajat

Juttu on julkaistu ensi kerran Kotilääkärissä 5/18.

Kiinnostuitko? Tilaa Kotilääkäri-lehti

X