Onko parisuhteella toivoa, jos yhteistä aikaa tai puheenaiheita ei enää löydy? Asiantuntija vastaa

yhteinen aika
Omat harrastukset ovat tärkeitä, mutta niin on myös yhteinen aika. © Anssi Keränen
Työ ja harrastukset vievät täysin Jonnan ja Teemun ajan. He ovatkin havahtuneet pohtimaan, onko heillä enää mitään yhteistä.

Jonna ja Teemu kohtaavat harvoin yhteisestä kodista huolimatta.

Seurustelun alussa Teemu ja Jonna kuhertelivat aivan kuten muutkin nuoret parit. Rakastavaiset halusivat olla kaiken liikenevän ajan toisiinsa kietoutuneina.

Suhde muuttui pikkuhiljaa arkisemmaksi, ja heiltä liikenee toisilleen aina vain vähemmän aikaa. Varsinkin kahdenkeskinen aika on kortilla. Jos pariskunta onnistuukin viettämään yhteistä koti-iltaa, heillä on useimmiten samaan aikaan jotain muuta tekemistä, kuten sosiaalisen median seuraamista tabletin tai älypuhelimen ruudulta.

Teemu ja Jonna pyörittävät yhteistä arkea, mutta heillä ei ole tapana keskustella oikein mistään perhe-elämän ulkopuolisesta asiasta.

Yhteistä aikaa nakertaa varsinkin Teemun työ, jota hän jatkaa usein vielä kotona. Jonnalla on myös aikaa vieviä harrastuksia, kuten kilpatanssi ja öljyvärimaalaus.

Pariskunnalla on hyvin harvoin aikaa viettää yhteistä viikonloppua. Useimmiten myöskään illat eivät ole laatuaikaa. Pahimmillaan Teemu työskentelee jopa öisin.

Pariskunta tapaa kyllä toisiaan päivittäin, mutta nukkumisen lisäksi he viettävät harvoin aikaa samassa huoneessa. Kohdatessaan he jakavat toisilleen nopeita ohjeita, mikä hellalla kiehuu tai minne mikäkin tavara on menossa.

Sekä Jonnasta että Teemusta on alkanut tuntua, että romanttinen suhde on jo ohi. Onko näin hektisellä parilla toivoa löytää toisensa uudelleen?