Ekologinen palasampoo on trendikäs valinta – Testasimme neljä kotimaista hiustuotetta

Jaa artikkeliTilaa Seura
Testissä 4 palasampoota
© Valmistajat
Kokeilimme, miten neljä erilaista palasampoota sopivat testaajien hiuksiin ja hiuspohjalle.

Hiusten hyvinvointi kiinnostaa meitä suomalaisia erityisen paljon. Siihen ovat syynä erityisesti hiuksia ja hiuspohjaa rasittavat vuodenajat sekä ohut, lasimainen hiuslaatu.
Joko hiukset lentävät sähköisinä tai valuvat kuin lättytaikina pitkin päätä. Harmittaahan se, muttei sen tähden yöuniaan kannata menettää.

Tyytymättömyyden voi vaihtaa tyytyväisyyteen. Näin kävi itselleni. Jos ennen ajattelin, ettei näille hiuksille voi tehdä mitään, ajattelen nykyään, että näille vasta voikin tehdä.

Tärkeintä on, että hiuksia kannattaa hoitaa oikeilla, niille sopivilla aineilla. Että vaalea, käsitelty hius tarvitsee enemmän kosteutusta kuin tuuheutusta. Että hiukseen pantavaa lämpösuojaa käytetään suihkaus tai parin herneen kokoinen pallollinen. Että hiukset voi pestä joka päivä, vaikka osa asiantuntijoista suosittelisi pesuvälin pidentämistä.

Se, mikä sopii yhdelle, ei sovi kaikille. Ekologinen ja monella tavalla kätevä palasampoo on tällainen tuote. Vain kokeilemalla selviää, miten se omiin hiuksiin ja hiuspohjaan vaikuttaa.

1. Lush honey i washed my hair / 13,95 €

Ihana toffeentuoksuinen hunajasaippua vaahtoutuu helposti ja jopa yllättävän runsaasti, mikä ei tuo eroa juurikaan perinteisen sampoon pesutuntumaan. Lyhyt ja värjätty tukka puhdistuu tehokkaasti ja sampoo huuhtoutuu helposti. Pesun ja föönauksen jälkeen tukka on ilmava ja pehmeä sekä helposti muotoiltava. Tuoksu säilyy pitkään.

Palasaippuan nafti metallikotelo vaatii käyttäjältään sorminäppäryyttä, kunnes palanen on kulunut pienemmäksi. Tästä tuli arjen uusi hiustuote ja ihan ehdoton lomakosmetiikka.

Testaaja: Anu, 45.

Lush honey i washed my hair / Carita kosmetiikka merilevä

Lush honey i washed my hair / Carita kosmetiikka merilevä Valmistajat

2. Carita kosmetiikka merilevä / 9,90 €

Epäilin palasampoota, koska se näytti aivan saippualta, jolla kerran nuorena jouduin pesemään hiukseni surkein tuloksin. Ennakkoluuloni murtui heti: palasampoo puhdisti hiukset helposti ja tehokkaasti. Vaahdotin kaksi kertaa kuten juoksevallakin shampoolla.

Kun palaa hieroo likomärkiin hiuksiin, vaahto on tiivistä ja tehokasta. Hiukset tulivat narskuvan puhtaiksi ja tavallista taipuisammiksi. Pitkässä käytössä tukka näyttää kuohkeammalta ja paksummalta. Tämä jää käyttöön.

Testaaja: Sanna, 53.

3. Nurme Hemp Oil / 9,60€

Hamppuöljysampoopalaa normaaleille ja rasvoittuville hiuksille käyttäessä sampoo vaahtosi helposti eikä palaa tarvinnut kauaa hiuksiin hieroa. Tuoksu on erittäin miellyttävä, kuin olisi spassa hemmoteltavana. Valitettavasti sampoo teki hiuksista niin kitkaisen ja töksähtelevän oloiset, että pesun jälkeen oli pakko käyttää hoitoainetta erikseen.

Hiuksista tuli puhtaat, mutta helposti hilseilevä hiuspohja ei ollut kovin hyvillään pitkäaikaisesta käytöstä.

Testaaja: Erkki, 38.

Nurme Hemp Oi / Flow Blondi

Nurme Hemp Oil / Flow Blondi Valmistajat

4. Flow Blondi / 10,80 €

Voiko tämä olla paras sampoo ikinä? Siltä tuntuu ensimmäisen pesun jälkeen. Palaa hierotaan kasteltuihin hiuksiin. Sampoota on helppo hieroa pesua tarvitseviin kohtiin kuten päänahkaan ja se vaahtoaa helposti. Huuhdeltaessa hiuksissa tuntuu lievä tahmeus, mikä häviää muutaman pesun jälkeen.

Kuivuttuaan tukka näyttää aiempaa paksummalta ja hyväkuntoisemmalta. Ainoa huono puoli on, että joudun tihentämään pesuväliä aiemmasta kahdesta kerrasta viikossa kolmeen. Tästä tulee kuitenkin vakiotuotteeni!

Testaaja: Eeva, 59

Artikkeli on julkaistu ensi kerran Kotilääkärissä 6/19.

Kiinnostuitko? Tilaa Kotilääkäri-lehti

X