Pelkään raivoavaa miestäni – onko ero ainoa mahdollisuus?

Jaa artikkeli
riitely
Jatkuva riitely parisuhteessa on myrkyllistä. © anssi keränen
Anita on kyllästynyt riidanhaluiseen mieheensä.

Viisikymppiset Matti ja Anita ovat ajautuneet jatkuvan riitelyn kierteeseen. Onkohan muillakin pitkään yhdessä olleilla yhtä vaikeaa? Anita miettii.

Matti haukkuu ja vähättelee Anitaa jatkuvasti. Riidat ovat usein raastavia, eikä Anita itsekään ole miestään kohtaan yhtään ystävällisempi ongelmien kärjistyessä. Välillä Anita jopa pelkää raivoavaa miestään.

Anita on miettinyt eroa jo kuukausia, mutta ajatus tuntuu vaikealta lastenkin takia. Matti ei halua avioeroa, koska väittää kaikilla pitkään yhdessä oleilla pareilla olevan samanlaista.

”Tiedätkö muka jonkun avioparin, joka ei riitele?” Matti kysyy.

Ei, Anita ei tiedä yhtään sellaista pariskuntaa. Kaikilla ystävillä on parisuhdeongelmia. Mutta Anitalla ei ole tarkkaa kuvaa siitä, kuinka paljon muut riitelevät.

Voiko olla totta, että kaikilla on niin vaikeaa kuin heillä? Nukahtavatko muutkin iltaisin kyyneleet silmissä uuvuttavien riitojen päätteeksi?

Anitaa ihmetyttää, että moni tuttava väittää avioparien eroavan nykyisin liian helposti. Pitäisikö suhteissa kestää mitä tahansa?

Anitalla ei ole vaaleanpunaisia kuvitelmia satuprinssistä, jonka kanssa kaikki sujuisi kuin tanssi. Anita on tottunut kohtaamaan kriisejä nurisematta, mutta jossain rajankin on tultava vastaan. Hän ei suostu enää olemaan jatkuvasti onneton.

Mikä on se onnellisuuden taso, jonka voi olettaa saavuttavansa pitkässä parisuhteessa?

X