Pikkujoulufiilistä ja trendikkyyttä – Näin saat kädet ja kynnet juhlakuntoon!

Jaa artikkeliTilaa Seura
pikkujoulufiilistä kynsiin
Kynsilakka on näyttävä myös lyhyissä kynsissä. © istockphoto
Käsien peseminen ja käsidesin käyttö ovat koronan vuoksi lisääntyneet. Käsiä kannattaakin kosteuttaa säännöllisesti. Ota Kotilääkärin vinkit haltuun!

Lyhytkyntisen ei tarvitse tyytyä vaa­leaan ja huomaamattomaan kynsilakkasävyyn. Lyhyissä kynsissä tummat, vahvat pigmentit ovat nyt tosi trendikkäitä. Lisää pikkujoulufiilistä saat liimaamalla joko yhteen tai kaikkiin kynsiin kynsitimantin.

Myös glitter- ja helmiäislakat luovat kynsiin juhlan tuntua.

Pikkujoulufiilistä ja hyvää hoitoa

Voit myös lakata kyntesi ranskalaiseen tyyliin, mutta valitse kynnen kärkiin vaalean sijaan tumma sävy tai glitterlakka.

Yllätykselliset kynnet syntyvät, kun lakkaat muut kynnet samalla värillä, mutta valitset nimettömiin jonkin yllättävän sävyn.

Ennen kynsien lakkaamista hoida ne kauniiksi. Voit varata ajan kynsihoitolaan, mutta manikyyri on helppo tehdä itsekin:

Levitä kynsinauhoille kynsinauhavoidetta. Työnnä pehmenneitä kynsinauhoja varovasti irti kynnestä puutikun avulla. Kuivuneita kynsinauhoja ei kannata leikata, vain kynsitikut poistetaan leikkaamalla. Sen sijaan kynsinauhaa voi hellästi viilata pehmeällä, sienimäisellä viilalla.

Lyhennä ja muotoile kynsi karheammalla viilalla, ja pyyhi puhtaaksi desinfiointi­aineella. Levitä sitten aluslakka, joka suojaa värjäytymiseltä ja pidentää värilakan kestoa.

Levitä ohut kerros värilakkaa ja anna kuivua hyvin ennen seuraavaa kerrosta. Vedä kerrosten viimeinen veto kynnen kärkeen. Viimeistele värikerrokset päällyslakalla, joka pidentää lakan pysyvyyttä ja antaa lakkaukselle suojaa ja kiiltoa. Viimeistele manikyyri kynsinauhaöljyllä ja käsivoiteella.

Suosi aloeveraa ja glyserolia käsideseissä

Käytä käsidesiä, jossa on mahdollisimman vähän vettä ja joka sisältää myös hoitavia ja pehmentäviä ainesosia. Niitä ovat aloevera tai alkoholin kuivattavaa vaikutusta vähentävä glyseroli.

Myös hyvään käsivoiteeseen kannattaa panostaa. Päiväkäytössä näppärin on nopeasti imeytyvä. Yöksi valitaan täyteläisempi voide, jonka tehoa voi lisätä laittamalla voitelun jälkeen käsiin puuvillahanskat.

Asiantuntija: Professional Educator Outi Lyte/OPI Nailbar Concept.

Artikkeli on julkaistu ensi kerran Kotilääkärissä 10/20.

Lue myös: 10 kysymystä: Kädet kuivuvat ja rohtuvat – Näin hoidat kynnet, kädet ja kuivan ihon kuntoon

Influenssan ennaltaehkäisy

Käsienpesu on tärkeää, jos haluaa suojautua pöpöiltä. © ISTOCKPHOTO © ISTOCKPHOTO

Kiinnostuitko? Tilaa Kotilääkäri-lehti

X