Näin Vivan muuttujapäivä raikasti Raijan tyylin – Ripaus reteyttä pukeutumiseen!

Jaa artikkeliTilaa Seura
Raija Niilekselä tuli Vivan muuttumispäivään Helsingistä.
Raija Niilekselä tuli Vivan muuttumispäivään Helsingistä. © Tommi Tuomi/Otavamedia
Raija Niilekselä pukeutuu vähäeleisesti. Muuttujapäivänä hän huomasi, miten tyyliin saadaan lisää potkua muutta­matta sitä huomiota herättäväksi.

Vivan muuttujapäivä piristi helsinkiläisen Raija Niilekselän, 59, tyyliä. Hänen mottonsa pukeutumisessa on olla mieluummin huomaamaton kuin huomiota herättävä.

”Silmään pistävät kuviot ja kirkkaat värit eivät ole koskaan olleet minun juttuni. Ainut poikkeus tästä ovat kesämekot. Korujen käyttökin on ollut aika olematonta”, hän kertoo.

Raija on nyt eläkkeellä poliisin työstä. Vaatteet kiinnostavat, ja hän seuraa mielenkiinnolla naistenlehdissä tehtyjä muuttumisleikkejä. Hän on haaveillut pitkään päästä itsekin muuttujaksi.

Raija ennen muuttujapäivää.

Raija ennen muuttujapäivää.

”Haluan saada ammattilaisen vinkkejä meikkaamiseen ja olen utelias näkemään, miten yksinkertaista tyyliäni voisi vielä viedä eteenpäin.”

Raija on järkevä rahan käyttäjä eikä osta mitään hetken mielijohteesta. Eläkkeellä vaatteita on silti hankittava niin vapaa-aikaan, ulkoiluun, kulttuuririentoihin kuin perhejuhliinkin.

Muuttumispäivän tyylimuutos tehdään väreillä, yllättävillä asusteilla ja yhdistelmillä. Raijan suosima musta vaihdettiin murrettuun vihreään ja ruskeaan. Raikkaudesta vastaavat luonnonvalkoinen ja vaaleansininen.

Vihreät ja ruskeat ovat pehmeämpiä kasvojen lähellä kuin kova musta. Murretut ja hillityt sävyt näyttävät myös tyylikkäiltä aikuisella naisella eivätkä vie väriä kasvoilta, kun sipaisee punaa huulille ja poskille.

Raijan vähäeleiseen tyyliin tulee mielenkiintoa asusteilla. Kaivattua piristystä saadaan värikkäistä korva- ja kaulakoruista. Kirkas väri tehoaa jo pienenä pintana. Myös skarppi hattu säväyttää yksinkertaista asua.

”Hattu oli todella positiivinen yllätys. Sellaisia en ole itse aikaisemmin käyttänytkään. Se sopi hyvin neuleen ja hameen kanssa. Hattu teki asusta puetumman tai sitten kaulassa olisi pitänyt olla näyttävä koru”, Raija pohtii.

Panostaminen laatumateriaaleihin

Persoonalliset kengät ovat hyvä keino nuorentaa ja rentouttaa tyyliä. Pitkien helmojen kanssa sopivat pitkävartiset saappaat tai sukkahousujen väriset tennarit. Suositut maiharibootsit yhdistetään nykyisin melkein mihin tahansa arkiasuun.

Takeissa ja jakuissa kannattaa panostaa laatumateriaaleihin ja hyvää istuvuuteen, sillä ne ovat suurina pintoina paljon esillä. Nypyt ja rypyt tekevät nuhjuisen vaikutelman.

”Asukokonaisuudet vahvistivat omaa käsitystä tyylistäni. Rennompi ote pukeutumisessa sopii minulle parhaiten. Viihdyin hyvin hupparimekossa. Nahkableiserin ruskeasta väristä en pitänyt, mutta juhlava silkkipusero ronskimpien housujen ja bootsien kanssa oli hyvä idea.”

Raikas väripari

Talvella ei tarvitse synkistellä. Vaaleat värit, beige ja sininen, tekevät asusta raikkaan ja hienostuneen. Kamelinvärinen villaulsteri, unikkoneule ja farkut ovat hyviä klassikoita.

Talvella ei tarvitse synkistellä. Vaaleat värit, beige ja sininen, tekevät asusta raikkaan ja hienostuneen. Kamelinvärinen villaulsteri, unikkoneule ja farkut ovat hyviä klassikoita. © Tommi Tuomi/Otavamedia

Takki villakangassekoitetta 600 €, Ril’s. Neule 210 €, Marimekko. Farkut 100 €, Nimm. Tennarit 90 €, Tamaris.

Valmiina juhliin

Puku on yhdistelmä tyyliä ja helppoutta mihin tahansa tilaisuuteen. Veluurisametin etu on kaunis kiilto ja laskeutuvuus. Jakun alta pilkistävät paidan röyhelöt ovat naiselliset.

Puku on yhdistelmä tyyliä ja helppoutta mihin tahansa tilaisuuteen. Veluurisametin etu on kaunis kiilto ja laskeutuvuus. Jakun alta pilkistävät paidan röyhelöt ovat naiselliset. © Tommi Tuomi/Otavamedia

Veluuribleiseri 150 €, röyhelöpaita 70 € ja housut 90 €, kaikki s.Oliver. Sormus 10 €, Glitter. Kultakengät 189 €, Högl. Kultalaukku kirpputorilöytö.

Ryhtiä kuosista

Suoraviivainen ruutukuosi antaa ryhtiä neuletakille. Valkoinen väri sopii myös talvipukeutumiseen.

Suoraviivainen ruutukuosi antaa ryhtiä neuletakille. Valkoinen väri sopii myös talvipukeutumiseen. © Tommi Tuomi/Otavamedia

Ruutuneuletakki 335 €, LaSalle. Neuleliivi 160 €, silkkipaita 199 €, housut 86 €, kaikki Dopp. Laukku 16 €, Reserved. Kaulakoru 59 €, Andiata. Tennarit 90 €, Tamaris. Kehykset 460 €, Salme Optic.

Ryhdikäs mutta rento

Päivän sana on rentous. Sitä saadaan yhdistämällä muodolliseen yläosaan ronskit housut ja bootsit. Nahkableiseri on hintava, mutta sillä on hyvä jälleenmyyntiarvo.

Päivän sana on rentous. Sitä saadaan yhdistämällä muodolliseen yläosaan ronskit housut ja bootsit. Nahkableiseri on hintava, mutta sillä on hyvä jälleenmyyntiarvo. © Tommi Tuomi/Otavamedia

Nahkableiseri 649 €, Andiata. Silkki­paita 140 €, Marc O’Polo. Kaulakoru 59 €, Andiata. Housut 110 €, Dopp. Bootsit 180 €, Dr. Martens.

Hattu kruunaa asun

Skarppi huopahattu säväyttää arkisenkin neuleen ja hameasun. Sporttisen mohairneuleen rouheus rentouttaa ohuen vekkihameen hienouden.

Skarppi huopahattu säväyttää arkisenkin neuleen ja hameasun. Sporttisen mohairneuleen rouheus rentouttaa ohuen vekkihameen hienouden. © Tommi Tuomi/Otavamedia

Mohairneule 129 € ja vekkihame 89 €, molemmat Samsoe & Samsoe. Huopahattu 69 €, KN. Saappaat 229 €, Vamsko. Korut kuvausrekvisiittaa.

Hyppy huppariin

Hupparia saa myös mekon mittaisena. Rento vapaa-ajan vaate on helppo asustaa trikoilla, kapeilla farkuilla tai ylipolven ulottuvilla ronskeilla saappailla.

Hupparia saa myös mekon mittaisena. Rento vapaa-ajan vaate on helppo asustaa trikoilla, kapeilla farkuilla tai ylipolven ulottuvilla ronskeilla saappailla. © Tommi Tuomi/Otavamedia

Collegekankainen hupparimekko, 170 €, Marc O’Polo. Ylipolven saappaat, 229 €, Vamsko. Tikattu nailonlaukku 30 €, KappAhl. Kehykset 483 €, Salme Optic.

Hiukset: kampaaja Anna Olenius/ Piece of Hair 09 42412072. Meikki: meikkitaiteilija Haije Sundqvist 050 350 5172. Meikkikuva: Viskoosipaita 139 €, Gustav. Kehykset 384 €, Salme Optic. Korvakorut 7 €, KappAhl. Tiedustelut: Andiata Helsinki 09 622 5006, balmuir.com, Dopp 040 1952 113, Dr. Martens, Gustav, Högl, Ril´s, Samsoe & Samsoe, Vila/Stockmann 09 1211, glitter.com, KappAhl Forum 044 433 5264, LaSalle/Emzia OY 040 715 0146, Marc O´Polo/ Kamppi 09 3296 1440, marimekko.com, Max Mara 09 177 377, Nimm Scandinavia 045 318 8888, KNKati Niemi 09 294 3003, reserved.com, Salme Optic 09 562 1021, s.Oliver, Tamaris/Sokos 010 766 5100, vamsko asiakaspalvelu@vamsko.fi

Artikkeli on julkaistu ensi kerran Viva-lehdessä 2/21.

Lue myös: Näin pukeudut tyylikkäästi tuhlaamatta! Muuttuja-Riitta sai stylistiltä neuvot edulliseen arkityyliin – Katso kuvat!

Kiinnostuitko? Tilaa Viva-lehti

X