Laita kulmasi kuntoon näillä kolmella konstilla

Jaa artikkeliTilaa Seura

Kunnon kulmat nostavat ilmettä, mutta mitä jos kulmakarvoja tuskin on? Kokeilimme kolmea konstia.

GettyImages-56406318

Ihmeellinen on ihokarvojemme elämä. Ja aina ihmeellisemmäksi se käy, kun ikää karttuu. Siellä, minne haituvia halajamme, kuten hiuspohjan peitoksi, ne harvenevat ja haalenevat ihan silmissä. Sen sijaan leukaan ja ylähuuleen pulpahtaa ensin yksi, sitten toinen ja pian kolmaskin haiven.

Sama meno jatkuu kulmakarvoissa. Tähän ikään mennessä tuuheat kulmat ovat ehtineet olla muotia jo monella vuosikymmenellä alkaen 80-luvun terhakkaista tähtösistä Brooke Shieldsistä ja Margaux Hemingwaysta. Sen sijaan 70-luvun yhden karvan paksuisista kulmista mieluimmin vaikenemme, vaikka juuri siellä on nykyisen onnettomuutemme alkusyy. Aikaa myöten nypityt karvat nimittäin väsyivät kasvamaan takaisin. Lopputulos näkyy nyt peilissä.

Paljon on onneksi tehtävissä.

1. Seerumia öisin

Pitkäjännitteinen kulmien kasvattaja luottaa kulmakarvaseerumeihin. Pika-avun saa kunnollisesta kulmameikistä, ja useamman vuoden pysyvän ratkaisun tuovat pigmentoidut kulmakarvat.

Netissä elää sitkeästi huhu, että RevitaLash Advanced -ripsi- ja RevitaBrow Advanced -kulmaseerumi sisältävät kiellettyä glaukoomalääkettä. Maahantuoja Marjo Fischer vakuuttaa, että Revita-tuotteet sisältävät vain kosmeettisia, turvallisia ainesosia, jotka ovat EU:n kosmetiikkalainsäädännön mukaisia.

Aloin siis kesällä käyttää RevitaBrow Advanced -kulmakarvaseerumia. Levitin sitä kulmakarvoihin iltaisin. Kolmen kuukauden käytön jälkeen kuulin kommentin: ”Sinullahan on reilusti omia karvoja kulmissasi!”

Kulmiini on tosiaan kasvanut runsaasti pieniä pehmeitä kulmakarvoja.

2. Taitava ehostus

Taitaa kuitenkin olla syytä opetella kunnollinen kulmaehostus. Oppia saan Make Up Storen kosmetiikkaneuvoja Roosa Keskitalolta.

”Ylinypityille kulmakarvoille suosittelen kulmavahaa. Se tarttuu hyvin sekä karvoihin että ihoon ja pysyy myös hyvin. Premiun Tri Brow -setissä on keskellä vaha, jota levitetään ensin viistopäisellä siveltimellä. Sillä on helppo rajata ja täyttää kulmakarva. Setin kahdella puuterimaisella sävyllä viimeistellään kulmameikki”, Roosa neuvoo ja muistuttaa, että siveltimeen kannattaa ottaa hyvin pieni määrä vahaa tai väriä kerrallaan.

”Jos omia kulmakarvoja on reilusti jäljellä, Brow Pomade on helppokäyttöinen vahamainen geeli, jolla saa luonnollisen lopputuloksen. Kulman kaarta ei kannata jatkaa liian pitkälle alas, jotta ryhdikäs ilme säilyy. Kulmien alkumuotoilu kannattaa teettää ammattilaisella. Hän muotoilee kulmat niin, että ne sopivat kasvoihin ja neuvoo oikeat värisävyt. Hyvä värisääntö on se, että vaaleatukkainen valitsee astetta hiuksiaan tummemman sävyn. Tummatukkaiselle sopii hiusten värin mukainen kulmaväri”, Roosa Keskitalo opastaa.

3. Pigmentointi

Kestopigmentointi kasvattaa suosiotaan. Taitava tekijä saa aikaan luonnollisen näköiset kulmakarvat, jotka liftaavat ilmeen pariksi kolmeksi vuodeksi.

Meikkitaiteilija-kestopigmentoija Suvi Tiilikainen kauneushoitola Rebel Helsingistä kertoo, että pigmentoinnissa väri viedään neulalla ihon ylimpään kerrokseen, josta se haalistuu hiljalleen pois. Hänen käyttämistään väreistä on poistettu kaikki tunnetut allergioita aiheuttavat aineet, ja ne ovat Iho- ja allergiasairaalan hyväksymiä.

Rohkaistun siis kokeilemaan pigmentointia. Suvi käyttää 3D-tekniikkaa, jossa karvoja piirretään ihoon ohuella neulalla yksi kerrallaan. Ensin kulmiini sivellään puudutusainetta. Sen vaikuttaessa 15 minuuttia Suvi piirtää värillä mallia kulmiini ja valitsee sopivan vaalean värisävyn. Käyn hoitovuoteelle, ja pigmentointi alkaa. ”Kynä” tuntuu koneelliselta nipistelyltä.

Työ on tarkkaa, karva karvalta etenevää. Välillä nousen ylös, ja Suvi tarkistaa tulosta. Saan vielä toisen puudutuksen. Toimenpide kestää pari tuntia.

Suvi kertoo, että väri näyttää ensimmäiset päivät tummemmalta, kunnes ylimääräinen väri hilseilee ihon mukana pois. Saan kotihoito-ohjeet, ja sovimme värin vahvistuskäsittelyn noin kuukauden päähän.

Ihoalue on aluksi hiukan turvonnut, mutta kulmani eivät ole koskaan näyttäneet näin luonnonkauniilta.

”Kulmien muoto ja väri valitaan yhteistyössä asiakkaan kanssa. Haluan mukailla oman karvan linjaa niin pitkään kuin mahdollista. Silloin lopputulos on luonnollisin. Jos karvoja ei ole, otan huomioon, miten asiakas on itse tehnyt kulmansa. Kasvojen symmetria ja muodot sanelevat, millaiset kulmat kullekin sopivat. Niistä ei saa tulla liian hallitsevat kasvoihin nähden”, Suvi Tiilikainen sanoo.

Kotilääkäri 10/2016

Kiinnostuitko? Tilaa Kotilääkäri-lehti

X