Seksi on parempaa ruuhkavuosina! Seksihalut vain kasvavat hyvinvoivassa kehossa, tutkimus muistuttaa

Jaa artikkeliTilaa Seura
© iStock
Suhde kumppaniin voi syventyä ja naisen armollisuus omaa kehoaan kohtaan kasvaa.

Seksiä on ruuhkavuosina vähemmän, mutta se on parempaa, kertoo Kaalimato.comin kesällä 2018 tekemä tutkimus. Kyselytutkimukseen vastaajista 59 prosenttia koki, että luottamus kumppaniin kasvaa pikkulapsiarjen keskellä. Suhde kumppaniin voi syventyä.

”Yhdessä koetun synnytyksen ja lapsiarjen myötä toista voi oppia ymmärtämään ja arvostamaan entistä enemmän. Vanhemman rooli voi tuoda kumppanista esiin uusia, hyviä puolia. Luottamuksen lisääntyminen, yhteenkuuluvuuden tunne ja molemminpuolinen kunnioitus lähentävät kumppaneita, jolla puolestaan on myönteinen vaikutus seksiin”, Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen kertoo.

Äitiyden kokenut kumppani nähtiin jopa haluttavampana

Tutkimuksen mukaan joka kolmas mies koki, että kumppani vaikutti äitiyden jälkeen jopa entistä haluttavammalta.

”Naisen suhde omaan kehoon usein syvenee ja muuttuu armollisemmaksi raskauden ja synnytyksen myötä. Tämä voi näkyä naisessa parempana seksuaalisena itsetuntona ja itsevarmuutena, joka puolestaan voi lisätä kumppanin seksuaalista halukkuutta”, Annukka Lavikainen kertoo.

Seksihalut kasvavat, kun muistaa pitää huolta itsestään

Joka toisella lapsiperheellisellä seksin määrä oli vähentynyt lasten saannin jälkeen. Seksin vähentyminen häiritsi 33 prosenttia miehistä ja 23 prosenttia naisista. Seksin harrastaminen on voinut vaikeutua muun muassa synnytyksestä seuranneiden fyysisten komplikaatioiden takia.

”On luonnollista, että naisten seksihalut heräävät synnytyksen jälkeen miehiä hitaammin. Yhdynnät voidaan aloittaa synnytyksen jälkeen, kun kipu ja arkuus ovat hävinneet. On täysin yksilöllistä, kuinka kauan yhdynnöistä halutaan pidättäytyä. Tapoja osoittaa rakkautta, kokea läheisyyttä ja seksuaalista nautintoa on kuitenkin paljon muitakin kuin yhdyntä”, Annika Lavikainen muistuttaa.

Seksin vähentyneeseen määrään voi vaikuttaa myös se, että pariskunnalla on usein vähemmän aikaa seksin harrastamiselle. Myös tieto lasten läsnäolosta, väsymys ja stressi voivat vähentää haluja.

”Kumppanin huomioimisen ohella jokaisen tulisikin ruuhkavuosina yrittää parhaansa mukaan pitää huolta myös omasta itsestään ja omaan jaksamiseen vaikuttavista asioista, kuten riittävästä unesta tai liikunnasta. Hyvinvoivassa kehossa myös seksihalut voivat olla paremmin läsnä”, Lavikainen sanoo.

X