Eri asiat kiinnostavat puolisoa

Jaa kaverilleTilaa Seura
Kuva: Colourbox

Kysymys

Ongelmani on, että minua ja miestäni eivät kiinnosta samat asiat, vaikka muuten olemme onnellisia. Minua kiinnostavat uudet paikat ja ihmiset, tykkään matkustaa ja jutella ihmisten kanssa. Mies ei lainkaan. Haluaa vain olla kotona. Meillä on kiva omakotitalo. Minäkin viihdyn kotona, mutta välillä täytyy tuulettua muilla mailla. Mies antaa mennä, mutta ei ole matkoistani kiinnostunut. Kun olemme kotona, kaikki on hyvin.

Vastaus

Kerrot saavasi tyydytystä elämääsi monin tavoin etkä vain parisuhteestasi. Niin pitääkin olla. Ajatus siitä, että yksi ihmissuhde riittää tekemään onnelliseksi, johtaa usein ongelmiin, koska samalla odotukset kumppanille muodostuvat liian suuriksi. Kun hän ei sitten osaakaan tehdä toista jatkuvasti onnelliseksi, on edessä pettymysten tie. Suhteen romanttisessa vaiheessa ihmiset viihtyvät hyvin yhdessä eivätkä koe tarvitsevansa muita ihmissuhteita. Romanttisen vaiheen jälkeen useimmat haluavat omaa tilaa ja ystävyyssuhteita. Sinun tilanteessasi on hyvää myös se, että miehesi ei pyri estämään yksilöllisiä rientojasi.

Jokainen pari joutuu ratkaisemaan sen, miten paljon aikaa vietetään kahdestaan ja miten otetaan aikaa muille asioille. On selvää, että yhteiset kiinnostuksen kohteet antavat mahdollisuuden nauttia yhdessäolosta ja vahvistavat suhdetta. Mikäli taas yhdessäoloon ei ole kiinnostusta lainkaan, on mahdollisuus erilleen kasvamiseen suuri.

Ehdotan, että pohdit miehesi kanssa suhteenne kehittämistä siten, että yritätte löytää mukavaa yhdessäolon aikaa viikoittain. Rikkokaa joitakin rutiineitanne ja tehkää joitakin asioita eri tavoin kuin ennen.

Seura 20/2011

X