Muuttuja iloitsee uusista väreistä! Tanja vaihtoi mustavalkoisen tyylin näyttäviin väreihin

Jaa kaverilleTilaa Seura
© Tommi Tuomi/Otavamedia
Mustavalkoiseen jämähtänyt Tarja Raatikainen ansaitsee aplodit. Hän irrotteli iloisesti villeissäkin yhdistelmissä, joilla rohkaisimme häntä värien käyttöön.

Siilinjärveläinen toimistovirkailija Tarja Raatikainen, 62, kuuluu niihin naisiin, joilla pitää aina olla käsillä tekemistä. Tv:tä katsellessa hän neuloo ohuilla puikoilla merinovillasta ja alpakkalangasta mekkoja ja pitkiä neuletakkeja. Neulominen on ollut intohimo jo nuoruudesta asti.

”Leikittelin vielä muutama vuosi sitten ajatuksella, että jos voitan lotossa, otan virkavapaata toimistotyöstäni, toteutan nuoruudenhaaveeni ja pyrin Ingmanin käsi- ja taideteollisuusoppilaitokseen opiskelemaan. Haave jäi, mutta erilaisilla kursseilla käyn ahkerasti oppimassa uusia tekniikoita.”

Tarja asuu miehensä kanssa aivan oppilaitoksen vieressä. Hänen huomionsa kiinnittyy usein ohikulkeviin opiskelijoihin. He erottuvat selvästi muista kulkijoista erilaisilla tyyleillään.

Muuttujapäivänä turkoosi, oranssi ja vihreä puhuivat puolestaan

”Pukeutujana minäkin olisin mielelläni vähän rohkeampi ja kokeilevampi. Rakastan värejä, mutta olen epävarma, miten niitä yhdistellään”, Tarja kertoo.

Muuttujapäivänä mustavalkoinen unohdettiin kokonaan ja tilalle valittiin turkoosia, oranssia ja vihreää.

Tarja halusi vinkkejä, miten vaatteilla saadaan rinnat näyttämään pienemmiltä ja peitetään länkisääret, joista hän on saanut kuulla kommentteja teini-iästä asti.

Hänen ja monen muunkin onneksi jo muutaman vuoden ajan mekoissa ja housuissa on ollut uudet mittasuhteet, joihin silmä alkaa tottua. Leveillä lahkeilla ja pohjepituisella helmalla saa pitkän ja hoikan silhuetin, kun vaatteiden suhteet ovat kohdallaan.

Alaosan leveys kaipaa vastapainoksi vartalonmukaista yläosaa. Runsas yläosa puolestaan tasapainottuu kapealla alaosalla. Tarjalle uudet mittasuhteet sopivat hyvin, sillä hän on 167 senttiä pitkä.

Näin kevennät rinnan aluetta ja tuot ryhtiä rintakehään

Paras keino vaikuttaa rintojen kokoon on hankkia hyvin istuvat ja tukevat rintaliivit. Visuaalisesti avonainen pääntie, pyöreä tai syvä v, katkaisevat rintojen laajuuden.

Neulojalle hyvä vinkki on, että paksut kohokuvioneuleet tekevät yläosasta helposti raskaan näköisen.

Rintojen kokoa voi häivyttää myös yläosien ja asusteiden muodostamilla pystylinjoilla.

Bleisereissä ja jakuissa parhaimmalta näyttävät pienet kauluskäänteet, jotka keventävät rinnan aluetta ja tuovat ryhtiä rintakehään.

Boheemityylillä

Huivi pelastaa, kun kampaus ei ole kunnossa. Jakku 40 e, Lindex. Huivi 24 e ja mekko 69 e, Gudrun Sjödén. Kaulakoru 25 e, Bijou Brigitte. Sandaalit 119 e, Gudrun Sjödén. Polvisukat 8 e, Gudrun Sjödén. Käsirengas 13 e Bijou Brigitte.

Neuletakki 60 e, Noom, toppi 39 e, Masai. Kaulakoru 25 e, Bijou Brigitte. Huivi 39 e, Madness. Sandaalit 80 e, Vagabond.

Kukkatunika 104 e, Masai. Sandaalit 100 e, Ten Points. Oranssi korvakorut 8 e, KappAhl. Oranssi laukku 109 e, Adax.

Epätasainen helma

Kietaisumekko 89 e, alusmekko 89 e, molemmat Gudrun Sjödén. Verkkokassi 14 e, Orshov. Sandaalit 119 e, Gudrun Sjödén. Kehykset 179 e, Day Birger et Mikkelsen. Neuletakki 89 e, Madness. Rannerengas 13 e, Bijou Brigitte.

Ihmeitä silmänalusille

Tummia silmänalusiaan valitellut Tarja saa meikkitaiteilija Haije Sundqvistilta hyviä vinkkejä, miten luomille käytetty harmaa luomiväri kirkastaa silmiä.

Silmänalusihon hoitamiseen Haije suosittelee silmänalusnaamioita, esimerkiksi Skin Republicin Collagen Hydrogel Under Eye Patch -naamiota.

Vanhemmiten ohenevalle kasvojen iholle ja erityisesti nyt kesäaikaan käytettäväksi Haije ehdottaa punaisuutta ehkäisevää, apteekkisarja Avènen Redness-Relief Soothing Repair -naamiota.

”Naamio vahvistaa pintaverisuonia ja suojaa ihoa. Sen voi kesällä viilentää jääkaapissa.” M.N.

Blondien hiusten paluu

Kampaaja Jenni Ruponen lähti tekemään puhtaampaa ja kirkkaampaa väriä Tarjan hiuksiin. Niissä näkyivät yhä aiemmin värjätyt moniväriset raidat, vaikka väri olikin haalistunut.

Koska Tarja toivoi, että tyvikasvu näkyisi mahdollisimman vähän, Jenni alkoi raidoittaa hiuksia useam- malla, toisiaan lähellä ole- valla vaalean sävyllä. Pienillä huomaamattomilla raidoilla hiusten vaaleus sai uutta hehkua.

Koska Tarja ei aina käytä hoitoainetta, etteivät hiukset veltostu, Jenni suosittelee hänelle sävyttävää hiustenhoitoainetta. M.N.

 

Hiukset: Kampaaja, kouluttaja Jenni Ruponen, IdHair 010 2799010.

Meikki: Meikkitaiteilija Haije Sundqvist, 050 350 5172.

 

Lue myös

Jaa kaverilleTilaa Seura

Yhteistyössä

X