Silmänympärysiho paljastaa ikääntymisen ja huonot elintavat – Valitse tällainen silmänympärysvoide

Jaa artikkeliTilaa Seura
Silmän­­ympärysiholle kaikki tuotteet tulee laittaa ohuesti kerrostamalla.
Silmän­­ympärysiholle kaikki tuotteet tulee laittaa ohuesti kerrostamalla. Kuva: istockphoto
Huonot elintavat sekä ihon ikääntyminen näkyvät herkästi juuri silmänympärysiholla. Siitä huolimatta moni hoitaa silmänympärys­ihoaan laiskasti.

Silmänympärysiho on jopa kymmenen kertaa ohuempi kuin iho muualla kasvoissa.

Silmänympärysiholla lymfakierto on heikko, eikä talirauhasia tai ihon kimmoisuutta lisäävää kollageenia ja elastiinia ole juurikaan. Lisäksi ihoa suojaava ja kosteutta ylläpitävä hydrolipidikalvo on lähes olematon.

Huonot elintavat sekä ihon ikääntyminen näkyvät herkästi juuri silmänympärysiholla. Siitä huolimatta moni hoitaa silmänympärys­ihoaan laiskasti.

”Tämä johtuu siitä, että konkreettisia tuloksia ei näe heti, vaan vasta sään­nöllisen hoitamisen ansiosta”, sanoo kosmetologi, kosmetologiopettaja ja meikkaaja Eija Nordlund Turun Kosmetologikoulusta.

Silmänympärysiho kaipaa A-vitamiinia ja hyaluroni­happoa

Aikuiselle iholle tärkein hoitotuote on silmänympärysvoide, joka sisältää riittävästi tehokkaita aktiiviaineita, kuten ihoa uudistavaa A-vitamiinia sekä kosteuttavaa hyaluroni­happoa.

Kasvoille käytettävä voide ei toimi silmänympärysiholla, vaan siihen tarvitaan oma tuote.

”Kasvovoide silmänympärysiholla voi aiheuttaa turvotusta, koska mikroverenkierto on heikkoa”, Eija Nordlund sanoo.

Pieni määrä voidetta taputellaan aamuin illoin kevyesti alaluomelle sekä ylös kulmaluulle silmän sisänurkasta kohti ulkonurkkaa. Liikkuvalle luomelle voidetta ei laiteta, koska se saattaa saada aikaan turvotusta.

Voidetta ei kannata viedä kovin lähelle ripsirajaa, etenkään jos silmät ovat herkät. Silmien luonnollisen räpyttelyn ansiosta silmiä ympäröivä kehälihas kuljettaa voidetta sinne missä sitä tarvitaan. Kesällä silmänympärysiho tulee suojata suojakertoimellisella silmänympärysvoiteella tai aurinkolaseilla.

”Voimakas silmien siristely voi aiheuttaa kulmakarvojen väliin pystyjuonteen”, Nordlund sanoo.

Tummat silmänaluset – onko mitään tehtävissä?

Tummat silmänaluset häivytetään meikin avulla korjaamalla kasvojen ja silmän­ympärys­ihon välinen väriero. Jos silmänaluset sinertävät, oranssiin taittava vastaväri neutraloi sinisyyttä. Tämän jälkeen iholle levitetään omaa ihonsävyä astetta vaaleampi peiteaine, joka puuteroidaan kevyesti.

Silmän­­ympärysiholle kaikki tuotteet tulee laittaa ohuesti kerrostamalla, muuten ne kerääntyvät helposti juonteisiin.

Artikkeli on julkaistu ensi kerran Kotilääkärissä 7/20.

Lue myös: Glaukooma ja harmaakaihi kuvataiteilija Gunvorin silmissä: ”En tiennyt, että ne voivat olla samaan aikaan”

”Näin heti leikkauksen jälkeen paremmin. Värit loistivat kirkkaammin. On uskomattoman arvokasta, että silmäni näkevät ja voin tehdä rakastamaani taidetta”, Gunvor Sarelin-Sjöblom kertoo.

”Näin heti leikkauksen jälkeen paremmin. Värit loistivat kirkkaammin. On uskomattoman arvokasta, että silmäni näkevät ja voin tehdä rakastamaani taidetta”, Gunvor Sarelin-Sjöblom kertoo. Kuva: Jan Sandvik

Kiinnostuitko? Tilaa Kotilääkäri-lehti

X