Uusperhehelvetti: Mitä teen, kun mieheni lapset eivät hyväksy minua?

Uusperheessä ei kannata odottaa samanlaista elämää lasten kanssa kuin ydinperheessä. Liialliset tai epärealistiset odotukset vain stressaavat mieltä.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Lasten oma äiti tai isä vaikuttaa siihen, miten lapsi uskaltaa kiintyä aikuisiin uusperheeseen.

Uusperheessä ei kannata odottaa samanlaista elämää lasten kanssa kuin ydinperheessä. Liialliset tai epärealistiset odotukset vain stressaavat mieltä.
(Päivitetty: )
Teksti:
Kari Kiianmaa

Kysymys

Miten pystyn uusperheen äitinä hyväksymään sen, että mieheni lapset eivät täysin hyväksy minua? Apu kyllä kelpaa. Odotanko liikoja?

Bonusäiti

Vastaus

Uusperheen isän tai äidin suhde toisen vanhemman biologisiin lapsiin on monimutkainen ja riippuu myös siitä, missä iässä lapset ovat saaneet uuden vanhemman. Esimerkiksi jo murrosikäiset lapset eivät enää muodosta uuteen vanhempaansa vanhempi-lapsisuhdetta. Nuoremmille se saattaa onnistua paljon helpommin.

Lasten oma äiti tai isä vaikuttaa myös siihen, miten lapsi uskaltaa kiintyä uuteen vanhempaan. Monesti riitaisa eroprosessi tekee uusperheenkin elämästä vaikeaa, koska eronnut äiti tai isä ei tue toisen vanhemmuutta ja voi jopa tietoisesti häiritä sitä.

Uusperheessä ei kannata odottaa samanlaista elämää lasten kanssa kuin ydinperheessä. Liialliset tai epärealistiset odotukset vain stressaavat mieltä ja tuottavat turhia pettymyksiä. Tärkeintä on, että olette uusperheessänne puolisosi kanssa samalla puolella ja tuette toistenne vanhemmuutta.

Tee edes nämä!

  • Vahvistakaa vanhemmuuttanne olemalla mahdollisimman johdonmukaisia.

  • Yritä pitää positiivinen suhde lapsiin, mutta ole aikuinen, älä kaveri.

  • Ole edelleen auttavainen äitipuoli.

Lue myös:

Uusperheestä tuli taistelutanner

Äitipuolen rooli ei ollut helppo: epävarmuus, mustasukkaisuus ja kateus läsnä arjessa

Voi äitipuolta: Nämä kolme äitipuolen roolia ovat tarjolla, eikä niistä voi valita itse

X