Tehokasta ja nopeaa kauneudenhoitoa – Näin laitehoito tehoaa

Jaa artikkeli
Laite antaa hoidolle lisää tehoa, minkä vuoksi hoito on yleensä hieman hintavampi. © istock
Kauneushoitolta odotetaan yhä enemmän tehoa ja näkyvyyttä. Kokeilimme kolmea erilaista laitehoitoa.

Suomalainen nainen haluaa kauneushoitolassa saada vastinetta rahoille. Hoidon pitää näkyä ja tuntua.

Nykyajan hektisen elämänrytmin tähden rentoutumiseen ja hyvinvointiin tähtäävät hoidot ovat myös suosittuja.

”Parasta on, jos hoito pystyy yhdistämään nämä molemmat”, sanoo kosmetologi ja kouluttaja Karoliina Randelin.

Etenkin anti-age-hoidoissa ihon toimintoja saadaan stimuloitua voimakkaammin laitteen avulla kuin pelkillä käsillä.

Randelinin mukaan laite antaa hoidolle lisää tehoa, minkä vuoksi hoito on yleensä hieman hintavampi. Väärin käytettyinä laitteilla on mahdollista saada aikaan pysyviä vaurioita.

”Kannattaa varmistaa, että kyseessä on Suomen Kosmetologien Yhdistyksen hyväksymä hoitola, jolloin hoidon tekemisestä vastaa ammattilainen ja laitteet ovat varmasti turvallisia”, Randelin muistuttaa.

Laitehoito 1: Ilme nuoremmaksi

Biodrogan kolmivaiheinen Zoner-hoito ennaltaehkäisee ihon ikääntymistä tehostamalla ihon omia korjausprosesseja ja aktivoimalla kollageenituotantoa.

Ensimmäisessä hoitovaiheessa ihon hapenottokykyä parannetaan infrapunan avulla. Sen seurauksena kudoksen ja solujen pintakerroksen aineenvaihdunta paranee.

Radiofrekvenssi kiinteyttää hoidettua ihokudosta välittömästi, mutta sen vaikutus jatkuu asteittain seuraavien 4–6 kuukauden ajan. Tämä toinen hoitovaihe tuntui pari kertaa hampaissa, mutta ei kipeästi.

Kolmannen vaiheen, mesoporaation, avulla ihoon imeytetään tehoampulli asiakkaan ihotyypin mukaan. Kosteusköyhälle iholleni valittiin tehokosteuttava ampulli.

Tunnin hoidon jälkeen iho näytti kirkkaammalta, ja siinä oli tervettä hehkua. Kiristelevä pintakuivuus ja ihon hilseily olivat poissa. Hoidon suurin yllätys oli täydellinen kivuttomuus sekä rentouttava vaikutus.

Hoitoa suositellaan 4–6 kerran sarjahoitona, jota jatketaan ylläpitävällä hoidolla kerran kuukaudessa. Yksi hoitokerta maksaa noin 139 euroa.

Laitehoito 2: Lihasjumpalla kiinteämpi iho

Neurofysiologi Roland Baxendalen kehittämä Mediwave Take Ten -hoitolaite on veitsetön vaihtoehto kasvojen lihaksiston kuntouttamiseen ja kiinteyttämiseen. Alun perin kasvohalvauspotilaille kehitetyn hoidon kosmeettisena tarkoituksena on kasvattaa kontrolloidusti iän myötä katoavaa lihasmassaa kasvoissa.

”Hoito kiinteyttää kaulankin ihoa. Moni on saanut helpotusta myös niska-hartiaseudun kipuihin”, kertoo kosmetologi ja kauneushoitolayrittäjä Minna Dahla.

Hoito tapahtuu kasvoille aseteltavien, 10 elektroidin avulla. Laitteen käyttämät milliampeerit pääsevät vaikuttamaan kasvojen syvimpiin lihaksiin. Hoito vaikuttaa ihon aineenvaihduntaan ja parantaa verenkiertoa.

Hoito todella jumppaa lihaksia samalla tavalla kuin jos rutistaisin silmät kiinni ja työntäisin huulet tötterölle. Hampaat kannattaa pitää yhdessä, ettei kieli jää väliin.

Laitteen käyttöä ilman lääkärin lupaa ei suositella henkilöille, joilla on sydämentahdistin, MS-tauti, epilepsia tai akuutti migreeni. Kokeilukerta maksaa 35 euroa, 10 kerran sarjahoito 550 euroa.

Laitehoito 3: Värivirheiden kimppuun

Otsaani on nuoresta asti koristanut karttaa muistuttava alue. Leukapieleenkin on ilmestynyt rusehtava läiskä.

QX MAX -laserhoito lupaa karistaa maksaläiskät jopa yhdellä hoitokerralla. Laser hajottaa ihon väriaineen eli melaniinin pienemmiksi osiksi, jotka immuunijärjestelmä lopulta poistaa ihosta.

”Pigmenttihäiriöiden hoito on viime vuosina kasvanut huimasti tiedon ja hoitomenetelmien lisääntymisen vuoksi”, sanoo lääkäri Piotr Sikorski Helsingin Cityklinikalta.

Kasvoni kuvattiin ihon UV-vauriot paljastavalla laitteella. Otsan värivirhe paljastui melasmaksi, pigmenttihäiriön vaikeammaksi muodoksi.

”Melasma on naisilla yleinen, pääasiassa dermiksessä sijaitseva ja vaikeasti hoidettava ongelma”, Sikorski sanoo.

Sitä hoidetaan sarjahoitona, jonka vaikutus näkyy vasta 69 hoitokerran jälkeen.

Toimenpide oli nopea. Hoidon jälkeen leuan käsiteltyä aluetta poltteli hetken. Parin päivän ajan se näytti pieneltä palovammalta. Ensimmäinen iltapesu tuotti tuskaa, mutta sitten iho rauhoittui ja pinnalle muodostui rupi.

Kolme viikkoa hoidon jälkeen hoidettu alue on parantunut. Lääkärin mukaan arven pieni punoitus vaalenee täysin ajan mukana.

Pigmenttihoidon hinta on hoidettavasta alueesta riippuen 100300 e.

Laitteet kotikäyttöön

 

 

Kiinnostuitko? Tilaa Kotilääkäri-lehti

Galleria

X