Onko kinesioteipistä oikeasti hyötyä? Näin ortopedi kommentoi ihmeteippiä

”Teippauksella on tärkeä tehtävä varsinkin tiettyjen liikuntavammojen ennaltaehkäisyssä ja jälkihoidossa”, sanoo ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri Esko Kaartinen.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

"Teippauksella on tärkeä tehtävä varsinkin tiettyjen liikuntavammojen ennaltaehkäisyssä ja jälkihoidossa", sanoo ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri Esko Kaartinen.
(Päivitetty: )
Teksti: Virve Järvinen

”Kinesioteippi on tarjolla nykyään hoidoksi lähes kaikkiin lihasperäisiin vaivoihin. Onko siitä oikeasti hyötyä?” kysyy epäilevä lukijamme.

Kinesioteippi auttaa liikuntavammojen ennaltaehkäisyssä ja jälkihoidossa

Kinesioteipistä on hyötyä, mutta vain harkiten käytettynä ja oikein toteutettuna. Teippauksella on tärkeä tehtävä varsinkin tiettyjen liikuntavammojen ennaltaehkäisyssä ja jälkihoidossa.

Lue myös: Polvikipu kuriin – Anne kärsi kipeästä polvesta, viimein fysioterapia ja kuminauhajumppa toivat avun: ”Toivoni palasi, elämäni ei olisikaan ohi”

Perinteisempi urheiluteippaus ja uudempi kinesioteippaus eroavat suuresti käyttöaiheiden osalta. Niissä käytetyt teippimateriaalit eroavat myös toisistaan joustavuutensa ja palautuvuutensa puolesta.

Joustava kinesioteippi/-teippaus toimii tietyissä nivel- ja lihasongelmissa fysioterapian ohessa kivunlievityksessä ja harjoittelun tuloksellisuutta nopeuttavana tukihoitona.

Asiantuntijana Esko Kaartinen, ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri.

Juttu on julkaistu Kotilääkäri-lehdessä 2/2018.

Kiinnostuitko? Tilaa Kotilääkäri-lehti

X