(Päivitetty: )
Teksti:
seura.admin

Kotilääkäri testasi seinätreenin.

Kun uskaltaa, pystyy mihin vain. Tämän opin rovaniemeläisen WellnessLoungen seinätreeniä kokeillessani. Salin seinältä roikkuvan keinumaisen vyön ja remmien varaan pitäisi uskaltautua koko kehon painolla. Näinköhän tuo onnistuu.

Lajin kehittänyt fysioterapeutti ja joogaopettaja Seija Koskela vakuuttaa, etten ole pelkoineni yksin. Seinätreeni tehdään kirjaimellisesti seinällä. Voimantuottoa haetaan jalkapohjista saakka. Siis lantio vyölle ja jalkapohjat napakasti seinää vasten!

Kestää hetken saada oikea asento. Selkäni on kohti lattiaa ja kannattelen itseäni seinällä jalkojen voimalla ja lantion tuella. Hivutan jalkoja milli milliltä ylöspäin. Liike venyttää ihanasti selkää. Pidän remmeistä kiinni kuin henkeni edestä kunnes uskon, että ne kestävät. Tunnen olevani voittaja.

Tehokas treeni yhdistelee lajeja pilateksesta kehonhuoltoon ja fysioterapiasta yin-joogaan. Jokainen liike on uusi haaste, mutta onnistumisen tunteeseen jää koukkuun.

Tunnin päätteeksi asetamme pään lepäämään vyön varaan. Tuntuu kuin pääni olisi vieteriukon heiluva pää, olen täysin rento.

Seuraavana aamuna tehty treeni tuntuu koko kropassa, jopa alleissa aamupalajuustoa leikatessa.

Haastaa ja huoltaa

  • Seinätreeni tehdään lajia varten kehitetyllä erityisseinällä. Remmit, vyö ja valjaat ovat olennainen osa seinätreeniä.
  • Seinätreeni haastaa ja huoltaa. Se kehittää erityisesti keskivartalon voimaa ja ohjaa nivelten oikeaoppisia linjauksia. Jokainen treeni loppuu rentoutukseen.
  • Osa liikkeistä on raskaita, osa kehoa ja liikeratoja avaavia.
    Treeni on myös mentaalinen: kun seinä tulee vastaan, mitä teen? 
Uskallanko kohdata haasteen? 
Miten palaan seinältä takaisin maan pinnalle?
  • Pitopohjasukat auttavat pysymään seinällä.

Teksti: Virpi Valtonen
Kuva: Juha Lehmonen

Kotilääkäri 1/2016

Kiinnostuitko? Tilaa Kotilääkäri-lehti

X