Uusperheessä rahasta riita: Pitääkö maksaa puolison lasten kalliista harrastuksista?

Jaa kaverilleTilaa Seura
Rahanjako uusioperheessä
© iStockphoto
Uusperheessä asuvat Pertti ja Essi riitelevät lasten kuluista. Riittääkö, jos maksaa vain omien lasten harrastusmaksut?

Kävi kuten tavallista. Kun Essi ja Pertti rakastuivat, molemmilla oli jo lapsia edellisestä liitosta. Pertillä on kaksi tyttöä ja Essillä kaksi poikaa.

Uusperhe tulee ihan hyvin toimeen keskenään. Mutta nyt kun lapset ovat tulleet teini-ikään, heidän harrastuskulunsa ovat moninkertaistuneet.

Tähän asti perheessä kaikki rahat on laitettu samaan pottiin. Nyt Pertti pitää tilannetta kuitenkin epäoikeudenmukaisena.

Pitääkö hänen tosiaan maksaa puolet poikien tähtitieteellisen suuruisista jääkiekkomaksuista, vaikka lapset eivät ole hänen omiaan? Hänen omien tyttöjensä harrastusmaksut voimistelussa ovat paljon halvempia.

Pertti ei ole edes itse antanut pojille lupaa harrastaa lätkää. Ei häneltä kysytty, koska hän ei ole heidän isänsä, mutta lasku kyllä kiikutetaan hänen eteensä.

Jos Pertti jättäisi poikien harrastusmaksut maksamatta, hänellä olisi varaa haaveilemiinsa kotistereolaitteisiin. Pertin mielestä poikien isän pitäisi maksaa harrastemaksuista puolet.

Vaikka isä ei ole tähän mennessä maksanut oikein mitään poikiensa harrastuskuluja, nyt tämä pitää saada mukaan maksajaksi. Muuten pojilla ei ole enää varaa jatkaa harrastustaan. Tilanteen on pakko herättää biologinen isä.

Essi mielestä Pertin asenne on loukkaava. Mies on kuitenkin kasvattanut poikia pikkutaaperoista asti. Eivätkö nämä tunnu edelleenkään omilta lapsilta? Essi pitää itse Pertin tyttöjä jo ominaan ja maksaa oikein mielellään näiden kuluja.

Miten rahanjakoa voisi muuttaa niin, että se tuntuisi kaikkien mielestä reilulta?

Rahanjako uusioperheessä

© ANSSI KERÄNEN

X