Vanha äitini soittelee koko ajan

Jaa artikkeli
Vanha nainen puhelimessa
Lapsia saattaa stressata, jos vanha äiti soittelee koko ajan. Mitä silloin kannattaisi tehdä? © Colourbox
Vanha äitini soittelee minulle jatkuvasti ja vaatii milloin milläkin verukkeella käymään. Sitten kun saavun paikalle, hänellä saattaa olla naapuri kahvittelemassa ja kriisistä ei ole tietoakaan. Olen vaativassa päivätyössä ja turhautunut näihin turhiin ajomatkoihin ja tarkastuskäynteihin.

Kysymys

Vanha äitini soittelee minulle jatkuvasti ja vaatii milloin milläkin verukkeella käymään. Sitten kun saavun paikalle, hänellä saattaa olla naapuri kahvittelemassa ja kriisistä ei ole tietoakaan. Olen vaativassa päivätyössä ja turhautunut näihin turhiin ajomatkoihin ja tarkastuskäynteihin. Äitini on erittäin sosiaalinen, ja hänellä on ohjelmaa joka päivälle. Lisäksi hän haukkuu minulle kaikkia sukulaisia. Olen lopen uupunut näitten käyntien jälkeen.

Väsynyt tytär

Vastaus

Joskus vanhuksista tulee entistä rajoittuneempia ja minäkeskeisempiä. Voi vaikuttaa siltä, että he eivät ymmärrä tilannetta toisten kannalta. Omat tarpeet nousevat entistä enemmän esille, ja esimerkiksi omien lasten käymisiä ja käymättä jättämisiä arvostellaan usein.

Voit arvioida hänen tilannettaan etäämpää. Aina ei ole pakko lähteä käymään. Mikäli hänestä ei kuulu mitään, on tilanne huolestuttavampi. Sinun ei tarvitse ottaa hänen sukulaisiin kohdistamaa arvosteluaan kovin raskaasti. Näin vain näyttää joskus käyvän. Rakas ja tuttu ihminen alkaakin käyttäytyä uudella tavalla vanhuuden koittaessa.

Tee edes nämä

1. Varmista, että äitisi voi saada apua kriisitilanteessa.

2. Sinäkin tarvitset kuuntelijaa. Käänny ystävän puoleen.

3. Anna itsellesi myönteistä palautetta siitä, mitä olet tehnyt hänen hyväkseen.

X