Saunakaveri ja säestäjä – Jukka Hallikaisen Sandy-koira seuraa isäntäänsä löylyihin

Vuoden 2008 tangokuningas Jukka Hallikainen ja Sandy-koira harrastavat yhdessä saunomista.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Tangokuningas Jukka Hallikaisen Sandy-koira hörppää aina kauhallisen vettä ja makoilee Jukan vieressä ensimmäisten löylyjen ajan. Vilvoittelun jälkeen se ei enää saunaan tule. Kuva: Pekka Nieminen/Otavamedia

Vuoden 2008 tangokuningas Jukka Hallikainen ja Sandy-koira harrastavat yhdessä saunomista.
(Päivitetty: )
Teksti: Elina Kirssi

7-vuotias Sandy säntää vieraita vastaan innokkaasti haukkuen. Kodin sisällä se makoilee keittiön lattialla ja käy käskystä heittämässä ylävitoset isäntänsä, tangokuningas Jukka Hallikaisen kanssa.

Ja kun on aika lähteä saunomaan, Sandy kipittää Jukan perässä suoraan ylälauteille. Se ryystää kauhallisen vettä ahnaasti ja makailee sitten viheltelevän Jukan vieressä haukotellen. Sandyllä löylyttely on geeneissä, sillä myös sen isä tykkää saunomisesta.

Saunaharrastuksesta tuli yhteinen

Jukka Hallikaisen ja Sandyn saunaharrastus alkoi muutama vuosi sitten. Kun Jukka meni saunaan, oven takaa alkoi kuulua itkemistä. Aikansa uikutusta kuunneltuaan Jukka päästi Sandyn hetkeksi ylälauteille. Koira pötkötteli lauteilla niin pitkään kuin Jukkakin.

”Aluksi en uskaltanut heittää löylyä, kun pelkäsin, miten Sandy reagoi siihen. Olen miettinyt, kokiko Sandy, että tumma sauna on vaarallinen, ja laumanjohtajasta on pidettävä huolta”, Jukka pohtii.

Nykyään Sandy kuulee, milloin sähkösauna on päällä, ja tassuttelee hoputtamaan Jukkaa löylyihin. Saunova koira on tuttu näky myös Jukan Löylyliven seuraajille. Kun Jukka laulaa saunassa, Sandy kurkistelee lasioven takaa ja säestää ulvoen.

”Nykyään treenaamiseni on siirtynyt autoon, sillä siellä saan laulaa sydämeni kyllyydestä. Täällä siitä ei tule mitään”, Jukka tunnustaa nauraen.

Sandy-koira pelastettiin Hallikaisen perheeseen

Sekarotuinen Sandy pelastettiin läheiseltä maatilalta. Viidestä pennusta neljälle oli jo löytynyt uusi koti, ja tilallisten pojanpoika tiedusteli Jukalta koiran tarvetta.

”Erehdyin näyttämään kuvaa tytöille, ja se oli menoa!”

Pian perhe oli jo noutamassa ruskeanvalkoista karvapalloa kotiin. Kotona oli ennestään noin 2-vuotiaat kissat, jotka näyttivät koiranpennulle heti, kuka talossa määrää. Nykyään kissojen ja koiran välit ovat niin hyvät, että kissat seuraavat koiraa lenkeille.

”Ne ovat parhaita kavereita! Tuolla metsässä Sandy ajaa kissoja leikkimielisesti takaa ja välillä toisinpäin. ”

Jukan pitkien keikkarundien jälkeen kotona odottaa innokas karvainen ystävä.

”Jälleennäkeminen on aina iloinen! Ei tarvitse käydä kuin kaupassa, niin Sandy juoksee ilorundia talon ympäri. Olen jämäkkä, vaativa mutta lempeä isäntä. Ystäviä me ollaan.”

Lue myös: Tangokuningas Jukka Hallikainen pestautui maatilalle – Toimii jo keinosiementäjänkin apulaisena

Kun korona vei keikat, tangokuningas Jukka Hallikainen pestautui maatilalle töihin.

Kun korona vei keikat, tangokuningas Jukka Hallikainen pestautui maatilalle töihin. © Jukka Hallikaisen kotialbumi

X