Toimittaja Jenni Kivessilta on oppinut kärsivällisyyttä staffordshirenbullterrieri Maurin kanssa: ”Jo pienetkin asiat tekevät koiran hurjan onnelliseksi”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Jenni Kivessilta ja koira Mauri
Emäntä Jenni ja Mauri-koira ovat samasta puusta veistettyjä: ”Olemme molemmat vähän höpsöjä höpöttäjiä!” Kuva: Sampo Korhonen/Otavamedia
Staffordshirenbullterrieri Mauri rakastaa aurinkoa, päärapsutuksia ja temppuiluja – namipaloista puhumattakaan. Pienetkin hassutteluhetket tekevät koiran hurjan onnelliseksi.

Tatami vain tömisee, kun komea, 21-kiloinen ”mörssäri” rynnistää vastaan valkoinen hännänpää puolelta toiselle väpättäen. Lauttasaaressa asustava 3,5-vuotias staffordshirenbullterrieri Mauri herättää oitis huomiota.

”Moni kysyy, onko Mauri amstaffi, sillä se on niin kookas ja aika erikoisen värinen. Kiusoittelen, että sillä on beaglen häntä: antenni aina pystyssä!” Puhutaan koiraa -podcast-toimittaja ja juontaja Jenni Kivessilta, 42, nauraa.

Mauri tuli taloon yhdeksän viikon ikäisenä.

”Kun vanha, rakas ranskanbulldoggimme kuoli 2016 kesällä, sanoin miehelleni, että meille ei tule toista koiraa – ei ainakaan pitkään aikaan. Meni vain muutama kuukausi, kun mieheni ilmoitti, että olemme jonossa kahteen eri staffikenneliin. Suutuin hirveästi!”

Mutta sitten syntyi Mauri.

”Tämä professoriluonteinen koiranpentu hetken siinä köntysteli ja pullisteli, tuli luokseni ja nukahti syliini. Itkuhan siinä tuli.”

Jenni Kivessilta: ”Namiherkkä Mauri on ollut helppo koulutettava”

”Maurille on kertynyt monta lempinimeä: Maketsu, Makarooni, Macarello, Make, Pekkarinen, Maurizio. Sanoin myös, etten ikinä lässytä koiralleni. Ja kissanvillat! Onko se Jennin rakas, onko?” Jenni Kivessilta puhelee.

Jennille oli tärkeää, että koira oppi pienestä pitäen kulkemaan mukana aivan kaikkialle.

”Kuljemme metrolla, käymme kahviloissa, kirjakaupoissa, koiranäyttelyissä.”

Namiherkkä Mauri on ollut helppo koulutettava.

”Harrastamme muun muassa rally-tokoa: Mauri rakastaa kaikkia temppuiluja maasta taivaisiin. Se menee vaikka solmuun, kunhan saa namia ja huomiota.”

Mauri haluaa olla kaikkien kaveri: yksi katsekontakti, ja se on siinä.

”Ja jos joku rapsuttaa tai nauraa, tämä menee aivan onnesta sekaisin: minua rakastetaan! Mauri on hurjan sosiaalinen, utelias ja lempeä. Kasvattajakin totesi Maurin olevan poikkeuksellisen rauhallinen staffi.”

Mauri on opettanut kärsivällisyyttä.

”Hänen suuri sydämensä vaatii hurjasti huomiota, mutta jo pienetkin asiat tekevät koiran onnelliseksi ja tyytyväiseksi. Pari pientä temppua, niin koko päivä on pelastettu.”

Seuran Minä ja lemmikkini -palstalla julkisuudesta tutut henkilöt kertovat lemmikistään.

Osaatko tulkita koiran elekieltä varmasti oikein? Koiranomistaja, älä tee tätä virhettä koiralenkillä!

Lue myös: Kun Mauri-staffi alkoi pelätä remonttiääniä, oli toimittava nopeasti: Näin koiran ääniahdistus helpotti

Lue myös: Koomikko Anna Rimpelä: ”Kääpiösnautseri on oikea huumorirotu – sen jästipäinen luonne hurmaa!”

X