Muuta taloudellinen tulevaisuutesi

Jaa artikkeli
MAINOS: Opiskele rahataitoja, tutustu omaan rahatarinaasi ja hyödynnä työkaluja oman taloutesi hyödyksi alle pizzan hinnalla kuukaudessa.

Mikko Sjögren​ aloitti taloustaidon valmentamisen ammattimaisesti ensimmäisenä Suomessa. Rahasta puhuminen on Suomessa koettu aina hieman kiusalliseksi. Vaikka ihmisillä on kautta aikojen ollut tarve saada apua raha-asioidensa hoitamiseen, niin taloustaitojen valmennus on Suomessa vielä varsin uutta.

”Kehitin talouden lukutaitoani ulkomaisten valmentajien opissa ja opin ymmärtämään miten markkinat toimivat”, Sjögren valottaa. Nykyään Sjögren valmentaa itse näiden kansainvälisti tunnettujen asiantuntijoiden kanssa.

Sjögrenin ponnistelut ovat tuottaneet tulosta. Uusiessaan opetussuunnitelmaa halusi Opetushallitus kuulla myös Varapuun näkemyksiä talousopetuksesta. Taloustaitojen opetus on nyt mukana peruskoulun, lukion ja ammatillisten oppilaitosten opetussuunnitelmissa. On ollut mukava huomata, että opetussisällöt ovat pitkälti samanlaisia kuin meidän omissa koulutuksissammekin.

”Tuon palaveroinnin tuloksena syntyi talousopetukseen tarkoitettu Money Flow Challenge -kännykkäpeli, joka on herättänyt myös kansainvälistä kiinnostusta.”

Työnantajat voisivat ottaa roolia henkilöstönsä rahataitojen parantamisessa. Vuonna 2013 toteutetun kyselytutkimuksen mukaan huono henkilökohtainen rahatilanne on merkittävin suomalaisten työhyvinvointia heikentävä tekijä. Se lisää uupumisen ja tapaturmien riskiä sekä aiheuttaa riitoja työyhteisössä. Tyhy-päivissä olisikin hyödyllistä järjestää liikuntasessioiden ohella myös rahataidon valmennuksia, Sjögren vinkkaa.

Varapuu tarjoaa puolueetonta tietoa sijoittamisesta

Emme tarjoa sijoitusneuvontaa, eikä meillä ole mitään sijoitustuotteita ja -palveluita myytävänä. Varapuu missiona on aikaansaada 10 000 taloudellista läpimurtoa Suomessa valmentamalla ihmisiä taitavaksi rahan kanssa ja tekemään rahaa sijoittamalla.

Varapuu järjestää tapahtumia niin raha-asioiden hoitoon kuin eri omaisuuslajeihin. Niihin voi osallistua myös verkossa, tai verkkokurssin muodossa. Tuhansien asiakaspalautteiden perusteella asiakkaat suosittelisivat Varapuun palveluita tuttavilleen arvosanalla 4,86/5. Kukaan ei pidä sinun rahoistasi niin hyvää huolta, kuin sinä itse. Jotta sinun ei enää tarvitsisi kysyä keneltäkään neuvoa mihin seuraavaksi kannattaisi sijoittaa, vaan tietäisit sen itse. Opiskeleminen kannattaa AINA, sillä harvoin oppii huonommaksi.

Valmennusyhtiö Varapuu

● 13 vuoden kokemuksella ja yli 30 000 asiakasta
● Tule riskittömästi mukaan valmennukseen, saat kokeilla sitä 30 päivää ilmaiseksi.

www.rahataidonvalmennus.fi/kokeile www.varapuu.fi
www.mikkosjogren.fi

X