Nukuitko huonosti? Kokeile näitä keinoja jo tänään!

Jaa artikkeliTilaa Seura

Aamulla olisi aikainen herätys, mutta uni ei vain tule. Seuraava päivä töissä menee puoliksi sumussa, ja ajatuksissa on lähinnä kotiin ja omaan sänkyyn pääseminen. Nukahtamis- ja nukkumisongelmat ovat yllättävänkin yleinen ongelma suomalaisten keskuudessa.

Uniongelmia voidaan pyrkiä ratkaisemaan kuitenkin helposti myös kotikeinoin. Säännöllinen liikunta auttaa nukkumaan paremmin ja lisää vireyttä päiviin. Kun kroppa on hyvässä kunnossa ja tarpeeksi levännyt, myös työt sujuvat paremmin ja arkiset askareet on kevyempiä suorittaa.

Juoksumatto sopii kaikille

Liikunnassa säännöllisyys on tärkeää. Säännöllisen liikunnan on koettu parantavan unen laatua, nopeuttavan nukahtamista ja lisäävän energiaa arkeen.

Juoksumatto on täydellinen kuntoilulaite, joka soveltuu kaiken tasoisten liikkujien arkirutiiniin. Nimestään huolimatta juoksumatolla luonnistuu helposti myös kevyemmät kävelylenkit vaikka suosikki sarjaa katsellessa. Rankempaa treeniä haikailevat voivat juosta pitempiäkin matkoja, tai tehdä vaikka HIIT-treenin juoksumaton avulla.

Nykyaikaiset juoksumatot on myös helppo mahduttaa pienempäänkin asuntoon, tai vaikka lasitetulle parvekkeelle. Useimmat mallit voidaan kokoontaittaa, jolloin ne on helppo varastoida pieneen tilaan, ja ottaa käyttöön tarvittaessa.

Nykyaikaiset juoksumatot on myös helppo mahduttaa pienempäänkin asuntoon, tai vaikka lasitetulle parvekkeelle.

Kotiin hankittavan juoksumaton ei tarvitse myöskään maksaa maltaita, alkuun pääsee jo alle 500 euron sijoituksella. Halpa juoksumatto kuitenkin harvoin täyttää vaativimpien treenaajien toiveita, joten juoksumaton ostossa kannattaa kiinnittää huomiota sen ominaisuuksiin. Hieman suuremmalla budjetilla saa usein myös laadultaan paremman, ja pitkäikäsemmän juoksumaton.

Gorilla Sports –verkkokaupan kaikilla juoksumatoilla on 2 vuoden takuu, joten ostaminen on turvallista ja helppoa.

Painopeitto on hittituote parempaan uneen

Painopeitot jalkautuivat Suomeen pari vuotta sitten, ja ovat siitä saakka olleet alati kasvavassa nosteessa.

Painopeitot ovat 5 – 13 kiloa painavia peittoja, joiden on tarkoitus muun muassa lievittää erilaisia stressi- ja jännitystiloja nukkumaan mennessä. Useat ovatkin kokeneet unenlaadun parantuvan, ja nukahtamisen nopeutuvan painopeiton halaavan vaikutuksen avulla.

Sopiva painopeiton paino on aina henkilökohtaista, mutta nyrkkisääntönä voidaan pitää että painopeiton tulisi painaa noin 10 % käyttäjän omasta painosta. 70 kiloa painavalle henkilölle sopiva peitto olisi siis 7 kg painopeitto.

Mikään ei kuitenkaan estä hankkimasta kevyempää painopeittoa. Tärkeää on kuitenkin että käyttäjä pääsee peiton alta omin voimin pois. Painopeittoa ei suositella jotka sairastavat hengitys- tai verenkiertoelinten sairauksia tai hänellä on murtumia tai osteoporoosia.

Preeco.fi on suomalainen verkkokauppa joka tarjoaa kattavan valikoiman painopeittoja eri painoisina ja eri materiaaleissa. Painopeitoissa käytetään hajuttomia, hiljaisia, myrkyttömiä ja hypoallergeenisiä mikrolasihelmiä, sekä laadukkaita materiaaleja, jotka sopivat myös allergikoille.

 

X